wingman74
9 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Osman sınav zamanındaki kurtlar vadisi çok düzeyliydi diyorsunuz sonra bırakınca milliyetçi duyguları öne çıkararak maddi kazanç sağladılardiyosunuz böyle saçma bişey duymadım siz allah bilir er ryanda ,pearl harbor gibi filmlerde göz yaşı dökmüşsünüzdür yada çanakkane destanınada duygu sömürüsü deyip inanlımaz bir gaflete düşeceksiniz filmi iyi izleyin diyorum tarafsız gerçekleri yansıtan bir yapım ne abartı ne uçmuş bir senaryo var daha düne kadar ne D-DAY günü ne pearl baskını umrunuzdaydı filmle öğrendiniz tarihteki kanlı yapraklardan biriydi çekilen zorlukları gördünüz,ben kurtlar vadisini hiç seyretmedim ancak film gayet başarılı her konuya değiniyor bütçe olduğunda neler yapılacağını herkese göstermiş oldular tebrik ediyorum 9puan
Gemide filmiyle Cannes'da Jüri Özel Ödülüne layık görülmüş ve en son Barda filmiyle sinemalarımıza konuk olmuş Serdar Akar'ın Kurtlar Vadisi'nin tv dizisini de bir sezon boyunca yönetmiş biri olarak sinemaya yapılan Kurtlar Vadisi:Irak için de kamera arkasına geçmiş.Teknik olarak Yeşilçam standartlarının çok ama çok üstündeki Kurtlar Vadisi:Irak bugüne dek maliyeti en yüksek olan Türk Filmi.Gişede de çok iyi bir iş yapan film 7'den 70'e pek çok kişi daha sabah 11:00'den beri filmi izlemek için sinemaların önünde kuyruklara girdiler.Daha önce sinema hiç gitmemiş olan dedeler bile dizinin takipçileri oldukları için torunlarını da alıp filme akın ettiler.İşte filmin en önemli özelliğiyde bence buydu.Yabancı basında da dikkatini çeken film patlama ve çatışma sahneleriyle yerli sinemamız adına bir ilkti.Gerçekten de Türk işi Rambo gibi olsada özellikle Amerikan'ın Irak'da neler yaptıklarını,İsrail'le olan işbirliklerini,ve bizim çuval olayını masaya yatırdı.Kimilerince çuval olayının intikamı alındı;diyerek abartılsa da bazıları bunun bir film olduğunu unttu o da ayrı bir mesele.İyi çekilmiş ve iyi yönetilmiş filmde Amerikan oyunculardan Billy Zane'nın performansı gerçekten görülmeye değerdi.Bush karşıtı olduğunu bildiğimiz aktör oyunculuğuyla Titanic'den sonra yine adından övgüyle söz ettirdi.Saving Privite Ryan'ın özel efekt süperivetörüyle çalışan Limon film yapımcıları bu sayede harika sahnelere imza atmışlar.Uzun sözün kısa Gökhan Kırdar'ın müzikleriyle de beğeni toplayan Kurtlar Vadisi fenomenliğini bu başarılı filmiyle sinemalara da taşımış oldu.Ama finali biraz aceleğe getirilmi ya neyse. Not:Eleştirmenler hep Gece Yarısı Expresi filmine karşı bir cevap veremedik diyorlardı ya alın işte Kurtlar Vadisi:Irak Amerika'ya geçte olsa ağızlarının payını verdiğimiz bir film.
şunu anlamıyorum. amerikalılar araştırırsanız görürsünüz, japonlara karşı haksızca davrandıkları bir dönemde japonlar tarafından yapılmış inci limanı saldırısının filmini yaparak (pearl harbor) attıkları atom bombalarının günahını çıkarmaya çalışıyorlar. bizde bu filmi izleyip ağlıyoruz ( ben dahil. favori listemde olan filmlerdendir ) veya amerikan pastası tarzı filmlerle kültürlerini satma ve başka toplumlarıda yozlaştırma derdindeler. bunlarıda keyifle izliyor ve eleştirmiyoruz. peki neden bizden birileri bizim olan ve ötesinde haklı olduğumuz bi sorunu dile getirip lehimize olan bir düşüncenin propagandasını yaptığında, bu kadar sert tepkiler veriyoruz. hikaye şu cehennemde her milletin kazanının başında bir zebani varmış. kazandan kimse kaçmasın diye. sadece türklerinkinde yokmuş onlardan biri tutup yukarı çıkmaya çalışırsa aşağıdan biri onu nasıl olsa geri çeker diye. bunun siyasetle sağ yada sol düşünceyle bi alakası yok. bu film kesinlikle biz türkler adına iyi niyetli bir filmdir. ve diğer bütün açılardanda başarılı. 8 puan.
Deli Yürek’ten sonra yine Osman Sınav’ın sorumluluğunu üstlendiği Kurtlar Vadisi dizisi gösterime girdi.Osman Sınav Kurtlar Vadisi’ni bırakana dek gayet seviyeli ve ölçülü giden dizi, O ayrıldıktan sonra bir anda yön değiştirip halkın milliyetçi duyguları ile oynamaya başladı ve Türk Halkı’nın en hassas olduğu bu konuda duygu sömürüsü yapıp paraya para demedi.İnsanlarımız(Özellikle gençlerimiz) ise Polat aşağı, polat yukarı dövünüp durdu.Oysa dizinin yeni ekibinin tek bir amacı vardı ve o da para...Nitekim bu sinema filmi ile de amaçlarına ulaştılar.Çok iyi bir raiting yaptı bu film ve bazı Anadolu sinemalarında film bittikten sonra Türk Bayrağı açılması, ayağa kalkıp alkışlama gibi saçmalıklara büründü.Filme geçersek, emek harcandığı ve bu film için çok ciddi bir bütçe hazırlandığı belli. Berguzer Korel’in müthiş oyunculuğunu da hesaba katarsak 7/10 puan verdiğim bir film.Ama benim için hala bir duygu sömürüsü ve basit bir rant kazancından öteye geçemiyor.
Bu filme olumsuz yorum yazıp eksi puan verenler tahminimce hiç Kurtlar Vadisi izlememişler ve bu diziyi adam kesip biçmekten ibaret sanıyorlar. Bence dizisine yakışır bir film. Her Kurtlar Vadisi fanatiğinin izlemesi gerekir. Ama tabii diziyi sevmediyseniz hiç bulaşmayın derim. 8/10
kurtlar vadisinin dizisinide hiç kaçırmamıstım ama ne bileyim bu film bana biraz yavan geldi birşeyler eksikti sanki pek begenmedima ama yinede vadicilerin kaçırmaması gereken bir film ...
ben filmi beğenmedim basit kuru bi milliyetçilik var. önemli olan bunları gerçek yaşamda yapmak. görsel sahnelere gelince zaten birçok yabancı filmde benzer sahneler var.
bazı sahneler güzeldi fakat sıradan bir aksiyon filmi kalitesini aşacak bir film olmamış. bu konu daha güzel işlenebilirdi. filmin sonundaki polat alemdarın bıçak saplama sahnesi de er ryan'ı kurtarmak filmindeki bir sahneye çok benzemiş direk onu anımsattı bana. bu tip bir filmi zaten diziden dolayı polat alemdar hayranları izliyecekti, biraz fazla gayret gösterilip tüm dünyaya izletilecek bir film yapılsaydı çok güzel olurdu.
bu filme insanları şiddete yöneltion diyenler ve polat alemdarın maceraları gibisinden laf eden arkadaşlarım yapılan pislikleri öne sürmeye calışan bir filme polat alemdarın maceralı nasıl diosunuz 2 yabancı kelle kesme filmleri izlerken şiddete yöneltio demisunuz ama amerikan sineması ya ne yaparsa 10 numara siz bu kafalardan devam edin nese film mükemmeldi