tosbaa54
19 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
Gercekten film cok guzel,yonetmen cok kabiliyetli ve tarihi filmleri de guzel cekiyor.. Boyle bir yonetmenden tarihimizi guzel gosteren, bizi dunyaya tanitacak filmler istiyoruz.. Tipki baskalarinin yaptiklari gibi..
bence mükemmeldi . hele ki Haluk Bilginer üstadımız mükemmel oynamış .Beyazda böyle bir tecrübeli ismin yanında sönmemiş ona yakın performans gostermiş.
kesinlikle efsane yaratılan dünya dan müziklerine kadar ezel akay saolsun yönetmen farkını her filminde bastıra bastıra ortaya koyuyo kendi dünyasını kendi yaratıyo ellerine sağlık filmin bir bitiş sahnesi vardır kaplımbağa terbiyecisinden gölge oyunu sanatına kadar bu kadar olur helal olsun..çok gurur duydum
Eskı turk kulturunu yansıtan.Hacıvat ıle karagozun neden olduruldugunu kımın haklı ve haksız old.acıklayan guzel guldurucu ve yerınde duygusal bır fılm.
ilk izlediğimde dili ve sinema salonunun aptal akustiği nedeniyle hiç bir şey anlamadığım,izledikçe aşık olduğum bir film.her izlediğimde hem çok eylenip hem çok üzülüyorum.hani bazen izleyeyim diye düşünüp filmin sonu aklıma gelince ay yok şimdi yüreğim kaldırmaz o üzüntüyü diye vazgeçtiğim zamanlar oluyo.müziği çok etkikiyo bide beni hele o haluk bilginerin söylediği'yürürüm' diye bir şarkı varya acayip hüzünleniyorum onu dinleyince.'göç dediğin hiç bitmez bilinmeze yürürüm'.çok güzel bir film çok özenli çok çalışılmış bir film herkesin ellerine sağlık yaa.türk sinemasını böyle filmler bir yerlere getirecek bence.çok doğal çok samimi sıcacık bir film. bu arada şebnem dönmez ne güzel bi hatun yaa,valla allah nazardan saklasın
beklediğimden çook daha iyi bir film çıktı ezel akay a teşekkür ediyıorum cıvıkllaştırmaya küçük gişe hesaplarnı çok müsait bir konuyu sanatsal açıdan değerli bir yapıma çevirdiği için beyaz ve haluk biliginer başarlı bir ikili oluşturmuşlar oyunculukları taktire layık yani seneryosuyla oyunculuğyla yönetmeliği ile çok iyi bir film var karşımızda ama gelelim filmin teknik özeliklerine malesef teknik başarı vasatın bile atında tabi burda bütçe sıkıntısıda önemli keşke kurtlar vadisi ırak gibi zittıırk bir filme yatırılan paralar bu filme yatırılsaymış göürüntü yönetimi ve özelikle sanat yönetümü çoı zayıf filmdeki set dekarasyonu tiyatrodaki dokorlatr kadar bsit ve kötü ve alanen ben film setiyim iye bağırıyor ama her açıdan gişehaesapları yapmatan seyircisine değer veren bir film karsşıomızdaki bu özellikler bu flmi kaliteli bir film yapar