neden bizim yonetmenLerimiz, yazarLarimiz daha dogrusu sanatLa mesguL oLan turk we turk asiLLi yurdum insaninin cogu tarihi saptirmaya bu kadar merakLi oLurLar....
film dediğin işte böyle olur gora recep ivedik hepsini geç komediyse komedi oyuncuysa oyuncu senaryoysa senaryo tarihse tarih filmde herşey var tek kelime ili mükemmel bir filmdi
?mizah,bazen ölümcül silahtır'fakat bazı toplumlar da ölüm sebebi olabiliyor?işte film bu temayla günümüze ışık tutup sıkı bir çalışma örneği olarak türk sinemasının son zamanlarda çıkardığı ender güzellikte bir film olarak yerini alıyor.film 3 yıllık çalışmanın bir ürünü.çalışmanın bu kadar uzun sürmesi senaryo ve sanat yönetiminin alt yapısının titizliğinden kaynaklanıyor.bu da film de meyvesini veriyor.film de sayısını yanlış hatırlamıyorsam 16 adet oryantalist tablo görünüm kazanıp önümüze çıkıyor.bunun en güzel ve bilindik örneği osman hamdi'nin kaplumbağa terbiyecisi tablosudur.filmin müziklerin de iç anadoluya ait anonim türküler harika yorumlanmış ve adeta filmle bütünleşmiş.müzik albümünü almanız da şiddetle tavsiye edilir.ses konusun daki problem azımsanmayacak türden di.diyaloğlar bazen anlaşılmıyor bu da filmde ki esprilerin kaçırılmasına sebep oluyor.ama bu eksiklik bile filmin başarısına gölge dşürmeye yetmiyor?
son zamanlarda yapılan kalitesiz Türk filmleri yüzünden kesin diğerleri gibidir diye düşünüp sinemada izlememiştim bu filmi. Sonra seyrettiğimde pişman oldum tabi. Emek harcanmış gerçekten güzel bir film. 10/8
filmin dilinin anlaşılması zor biraz ama bir süre kulak alışıyor. Film de ayrıca ilginç diyalaoglar var film baştan sonra ilginç diyalog.hemidim karagözüm iyim sen ne edin gibi.
herşeyi ile mükemmel kaliteli bir filmdi. fakat bütün herşey yapımcının elinde patladı. çok beğeni toplamadı yani hasılatı fazla olmadığından yapımcı çok büyük zarara girmişti. bu filmin başarı malesef az.