hayatın tadın varmadan ömrümüzü geçiyoruz aslında.doğuyoruz,emeklemeye başlıyoruz,yürüyoruz,sonra biraz büyüyünce ilkokula başlıyoruz derken ortaokul,lise,üniversite,sonra askerlik,sonra iş bulmak,sonra evlenmek sonra çoluk cocuk ve emeklilik ve en sonda ölüm.bu düzensizliğin içine tıkılıp kalmışız.daha da kötüsü bu düzensizliği düzen sanıp,bunu kabullenip,hayatı bunlardan ibaret sanıp yaşıyoruz.Allahın bizlere bahşettiği o güzellikler göremeden,değişik hayatları tanıyamadan,yaşamın tadına varamadan ölüp gidiyoruz.yalanlar,oyunlar,bencillikler,hırs,para,beklentiler,bitmek bilmeyen istekler,çıkar ilişkileri,,baskılar,zorlamalar bu yapay hayatın içine tıkılıp kalmışız.İşte 'Süperberduş' kendi hayatında bu sistemi yıkıo,tüm bu yapaylıktan sıyrılıp hayatı keşfederek ve sadece kendi istediği şekilde özgürce yaşıyo.Bi filmin beni bu kadar etkileyeceği hiç aklıma gelmezdi hele ki bu filme gönülsüz bi şekilde öfleyerek püfleyerek başladığım düşünülürse..İnsanı düşündüren,farklı dünyalara götüren,kendi hayatını sorgulatan olağanüstü bir film.izlemeyen çok şey kaçırır.10/10