eğlenceli vakit geçirmek isteyenler için. öyle ağır şatafatlı bir mesaj veren bir film değil daha çok bir "anı filmi" / "yol filmi" diyebiliriz aile ile çıkılan uzun bir yolculuğun sorunları, güzellikleri, dersleri ve bir ailenin hayatı boyunca unutmayacağı bir macerasını anlatır
film senaryo olarak gerçekten çok farklı ve güzel ama en iyi film oscarını alcak kadar değil heralde en ii filmi the departed alır ama gönlümden geçen the queen
Filmi Oscar'a aday olduğu için izledim.Çok beğendim.Küçük kızın performansı bir harika.Filmdeki en güzel ayrıntılardan bir tanesi, daima kazanmayı isteyen bir yazarın "9 Basamaklı Teorisi"nin tıpkı eski minibüste olduğu gibi işe yarıyor ama eksiklik ve yanlışlıklar nedeniyle bazen ağır aksak, bazen ise hiç ilerleyememesi ve bu hataları diğer aile bireylerinin telafi edebilmesi.(Filmde de eski minbüsün arıza yapması ve yollarına devam edebilmek için ailenin birlik içinde hareket edip sorunlarının üstesinden gelebilmesi...)Filmi kaçırmayın derim.
Filme aslında komediden çok dram kokuyor, ya da en iyisi komedi-drama demek daha doğru olur. Yeri geldiğinde duygulandıran yeri geldiğinde gülümseten oldukça hoş bir film. Herkesin film bittikten sonra kendini mutlu hissedeceğini düşünüyorum. ayrıca oyunculuk performanslarını da çok iyi buldum.
Yapmacıklıktan uzak, samimi ve sıcak bir yapım ama bundan öteye gider bir yanı yok...Yani şu andaki puanını görüyorumda çok fazla geldi bana bu film için...Tüm oyuncular başarılıydı.Zaten Alan Arkin de en iyi yardımcı erkek oyuncu oscarını aldı ama açıkçası Jackie earle haley bu ödülü daha çok hakediyodu...En iyi senaryo ödülü almasını da bağımsız filmlerin sevilmesine ve diğer adayların yetersiz olmasına bağlıyorum...Filmin en güzel sahnesi ise hayatın, parmağının ucunda döndürdüğü bir ailenin yarışmada sahneye çıkıp bir an için bile olsa hayatı parmaklarının ucunda döndürmesiydi...
tek kelimeyle harikaydı. okadar yalın ve güzel işlenmiş ki izledikten sonra bir kere daha benim tarzımın böyle filmler olduğuna karar verdim. hiç sıkılmadan keyiflice ailenizle izleyebileceğiniz bir film. keşke böyle filmlerin devamı gelse ve her film izledikten sonra tıpkı bunda olduğu gibi tebessümle kalkabilsem koltuğumdan. herkeze tavsiye ediyorum. şimdiden iyi seyirler