4,2
Küçük Gün Işığım hakkında görüşlerin ?
12 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Şöyle bir aile düşünün Baba;daima kazanmayı hedefleyen ve kazanma üzerine dersler veren veren fakat gerçekte başarısız biri.Dede;uyuşturucu bağımlısı ve seks düşkünü.Amca intihara meyilli bir eşcinsel. Oğul sessizlik yemini etmiş kimseyle konuşmayan bir asi.Kız şişman,pek güzel sayılmayan fakat oldukça sevimli,tek derdi güzellik yarışmaları ve onlara katılmak.Bir de bunları idare etmeye çalışan bir anne.Tüm bu ailelenin çok eski bir minibüsle uzun bir yolculuğa çıkıp yolda başlarına gelenler anlatılıyor.Bence keyifle izlenebilen iyi bir yol ve aile filmi
10 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Küçük Gün Işığım; komedi mi, dram mı, hatta bir yol filmi mi karar veremedim ama ille de ketegorize etmeye gerek yok sanırım; çünkü içinde her şey var.. Filmin bir aile dramı, ya da aile komedisi olduğu da söylenebilir.

Ailemiz 6 kişiden oluşuyor. Anne, baba, büyük baba, evin oğlu, evin kızı ve dayı..

Richard ( greg kinnear ): Ailenin babasıdır. Hayatta iki tip insan olduğunu düşünmektedir; kazananlar ve keybedenler.. Kaybedenlere tahammülü yoktur ve etrafındakilere emirler yağdırmaktan anlaşılmaz bir haz duymaktadır.

Sheryl ( Toni Colette ): Ailenin annesidir. Evde uğraşması gereken 4 erkek ve hayalperest bir kız vardır. Her zaman ailenin hakemi görevindedir ve bu durum onu ciddi anlamda strese sokmaktadır.

Büyükbaba ( Alan Arkin ): Büyükbabamız kısa bir zaman önce huzur evinden oğlunun evine taşınmıştır. Yaşına rağmen cinsellik onun için hala en önemli şeydir. Üstelik bir de uyuşturucu bağımlılığı vardır ve sağlık denen şey umrunda bile değildir. Aynı zamanda Küçük Gün Işığım yarışmasına hazırlanan küçük torunu Oliveın dans hocasıdır.

Olive ( Abigail Breslin ): Küçük Olive çok uzun zamandır Küçük Gün Işığım yarımşmasına hazırlanmaktadır. Bu yarışmayı kazanamamak ise en büyük korkusudur; çünkü babasının kaybedenler konusundaki düşüncelerini çok iyi bilmektedir. Korktuğu diğer şey ise fazla kilolarıdır.

Dwayne ( Paul Dano ): Dwayne lise çağında genç bir çocuktur ama gelin görün ki hayata küsmüştür. Ailesi de dahil herkesten nefret etmektedir. Tek hayali Hava Okuluna girmek ve uçmaktır. O zamana kadar ise hayatın donmasını istemektedir. Çok uzun zamandır ( 6-7 aydır ) ağzından tek bir kelime bile çıkmamıştır. Çevresindekilerle kağıt-kalem aracılığıyla iletişim kurmaktadır.

Frank ( Steve Carrell ): Frank, kardeşi Sheryl tarafından tedavi gördüğü akıl hastanesinden çıkarılıp aileye katılmıştır. Amerikanın en iyi edebiyatçısı olduğuna inanmakta ama bunu kimseye kabul ettirememektedir. Üstelik eşcinseldir ve aşık olduğu adam onu terk etmiştir.

Bir çeşit kaybedenler klubü olan bu aile tek bir amaç uğrunda, Olivein yarışmaya katılması konusunda hemfikirdirler, bunun için ortak hareket etme kararı alıp yarışma için Californiaya doğru hurda bir arabayla yola çıkarlar. Yolda ilginç şeyler olacak ve her karakter olumsuz yönleriyle üstü kapalı şekilde yüzleşmiş olacaktır. Kazanımlar, kayıplar..

Abigail Breslinın yarışmanın yetenek bölümündeki dansı gerçekten harikaydı Tabii daha sonra olanlar da

Sizi düşündürerek güldürecek bir film izlemek isterseniz Küçük Gün Işığım tam size göre
7 Ekim 2007 tarihinde eklendi
gördüğüm en iyi kadrolardan bir tanesi!tavsiye ederim.izlediğim en güzel filmlerden bir tanesi
15 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Oskarın en büyük adaylarından biri. Tekrar izlemek istemesenizde ortaya koyduğu senaryo ve kurgu harika. İzleyin Mutlaka
5 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Oyuncuların senaryoyla bütünleşip ortaya küçük senaryolardan bile nasıl işler çıkarılacağını gösteren harika bir film gerçekten ...Karakterler oyuncularıyla müthiş performansı ve ustalığı sayesinde nakış gibi işlenmiş filmde ..Benim gibi dedenin canlanmasını bekliyenler eminim olmuştur :)Sonu biraz açıkta kalmışta olsada Bu güzel sımsıcak filmi alkışlıyorum ...9
28 Nisan 2007 tarihinde eklendi
tatlı bir tebessümle akılda kalabilen bir film..herşeyi oscara göre değerlendirmemek gerek, oscarın kriterleri nedir, ne kadar ,doğrudur tartışılır..senaryo başarılı, insanlara unuttulan değerleri hatırlatan sıcacık bir film...milyonlarca saçma, ün yapmış filmlerden biraz sıyrılıp dinlenin derim..durun, düşünün, kendinizi bulun derim...
22 Mart 2007 tarihinde eklendi
izlenesi bir film,kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz sıcacık....final olağan üstü
1 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
bu filme kötü diyenlerin açısından düşünemiyorum. mükemmel bir film. hiç bir film maliyeti ile ölçülemez. filmde verilmek istenen verilmiş. sadece bakmak değil görmek lazım.
31 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
dört dörtlük bir yapım.kaybedenlerin tatlı,umut ışığı taşıyan hikayesi.selamsız bandosunu,muhsinbeyi,züğürt ağayı andırdı bana tarzı.allen arkin değil sadece bütün oyuncuları hakkıyla oynamış.ne diyebilirimki seyrettiğim en tatlı filmlerden biri.
29 Nisan 2007 tarihinde eklendi
yaklaşık iki saat önce boş vakitmde ne yapsam diye düşünürken arşivimdeki bu filmin bu hafta Türkiyede vizyona gireceğini gördüm, izlemeye karar verdim.

Benzeri RV kadar iyi, aldığı ödülleri sonuna kadar hakeden bir film.

İzlemediyseniz mutlaka izleyin, ben ayrıca sinemada da izlemeyi düşünüyorum. (10/7)
20 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Filmi Oscar'a aday olduğu için izledim.Çok beğendim.Küçük kızın performansı bir harika.Filmdeki en güzel ayrıntılardan bir tanesi, daima kazanmayı isteyen bir yazarın "9 Basamaklı Teorisi"nin tıpkı eski minibüste olduğu gibi işe yarıyor ama eksiklik ve yanlışlıklar nedeniyle bazen ağır aksak, bazen ise hiç ilerleyememesi ve bu hataları diğer aile bireylerinin telafi edebilmesi.(Filmde de eski minbüsün arıza yapması ve yollarına devam edebilmek için ailenin birlik içinde hareket edip sorunlarının üstesinden gelebilmesi...)Filmi kaçırmayın derim.
2 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Sinemeda görmek istediğim özgün bir konu, inanılmaz bir son ve içten komik ve eleştirel bir hikaye. Mutlaka izlenilmeli.
18 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Sırf sondaki dans sahnesi için bile izlenir.9/10
26 Haziran 2007 tarihinde eklendi
haftada 3-4 film izleyen birisi bu filme bayılır.çünkü film kültürünü almıştır.ama haftada 1 film izleyen birisi bu filmi sevmez,sıkılır.bu da normaldir.film sevenler mutlaka izleyin içiniz ısınsın ve sonra da ailenize sarılın.
26 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Oldukça hoş hissettirebilitesi olan eğlenceli bi film.