ibrahimdemirkan
8 Mart 2008 tarihinde eklendi
İlk bölümü sıkıcı ama 2. bölümünde kendimizden bir şeyler bulduğumuz bir film.Özellikle d.day lewis eyvallah iyi rol yapmış ama yönetmenin atmosferi sağlamada ve bizi o yıllara götürmedeki başarısı takdire şayan.Bu arada D. day Lewis'in karşısındaki oyuncularda çok iyiydi bunu ıskalamak haksızlık olur.D.day lewis'in bir sahnede "İnsanlardan uzaklaşabilmek için çok para kazanmalıyım" sözü beni etkiledi.film ilerledikçe ortaya çıkan gerçekler insana hayat ne kadar acımasız dedirtiyor.Hayatın ve kapitalist sürecin acımasızlığına dair birazda dinin bu kurum karşısındaki yerini irdeleyen bir yapım.İdare eder ama gürültü çıkartıldığı kadar üst düzey değil.Zaten son dönem amerikan sinemsı artık avrupalalaştı ve sanat sinemasına doğru gidiyor.Buda onlardan biri.
filmin ilk 1-1.5 saatinde hiç sıkılmadım. sonra baymaya başladı.. ama bence güzel bir film 2.5 saat kadar vakti olan otursun izlesin :D bide oyunculuklar var tabi Daniel Day-Lewis müthiş oynamış. bide 3-4 filmini izlediğim rahip rolündeki Paul Dano bu filmde kendini göstermiş sonunda diğer oynadığı filmlerde ufak roller verilmişti hep ama bu filmde baya bi oynamış.Bence gelecek vaadediyor. neyse filme 10 üzerinden 8 verdim :D
arkadaşlarla sinemaya gidecek olsak ve recep ivedik mi bu film mi diye oylama yapılsa tabiki bu diye haykırırdım.öyle ki en iyi erkek oyuncu oscarı ve imdb de 8.7 lik bir puan.tercihimi de bu filmden yana kullanıp izledim zaten.ama artık oscarı gözümde büyüttüğümü düşünmeye başladım.uzun zamandır sabırsızlıkla beklediğim kan dökülecek tam bir hüsran oldu.recep ivedik e hala önyargım var ama hiç olmazsa beklentilerimi karşılacağına eminim.beyaz perdenin puanı imdb ye göre daha gerçeği yansıtıyor.10/7.
filmin ismi insanlarda degisik bir beklenti birakiyor gibi... herkes oyunculuk ve yonetmelik konusunda hem fikir... bence konusu ve isleniside cok guzel... 9/10
film tam bir hüsran beklentilerim altınd kaldı filmin girişi cok güzel .mekan yer harika ayarlanmış am konu cok ama cok vasat sonu hepten hüsran hayal kırıklıgı 10/5
harika bir film di Daniel Day-Lewis gercektekten super bi oyunculuk gostermis ve sonuna kadar da oscari hak etmis filme niye sIkIcI diyorlar anlamadim biraz filmlere sanatsal yonden bakmak gerek diye dusunuyorum
Film adeta oscar için çekildim diye bağırıyor.Her sezon bu tür sıkıcı oscara oynayan filmler görmeyede alıştık zaten..Daha önceki sezonlardaki aviator filmini anımsattı bana,kaliteli olma uğraşı verilsede izleyiciye hitap etmediğini düşünmüyorum.10/5
Gerçekten süper bi film... Tüm ödülleri hakediyo. Uzun zamandır bu kadar iyisini izlememiştik, uzun bi zaman da izleyemeyeceğiz sanırım... Bahane hep aynı, son zamanlarda iyi filmler çekilmiyo deniyor. Tamam, iyi film yok ama iyi 'izleyici de yok! Beğenmeyen ya da sıkıcı bulanlar, sulu-zırtlak yerli komedilere buyursun!
Oscar ödül töreninde en iyi film dalında favori adayım bu film. Üç saat nasıl geçti anlayamadım olağanüstüydü. Daniel Day-Lewis muhteşem bir performans sergiliyor, bence genç fanatik rahibi oynayan oyuncunun da Lewis’den aşağı kalır yanı yoktu. İlgimi en çok sonradan sağır olan Lewis oğlunu oynayan oyuncu çekti bu yaşına rağmen çok olgun bir görüntü çiziyor filmde. Kaçırılmaması gereken bir film.
öncelikle bu film herkesin beğenecği muazzam bir film değil.konusu işlenişi giğer filmlerden farklı. biraz tarantino imzalı filmlere benziyor... bu filmi herkes beğenmeye bilir ama sonunu beğenmiyecek insan bilmiyorum varmıdır.harika ve psikolojinin tavan yaptığı bir son.anlatmak istediği şeyleri filmin sonuna kadar sıkılmadan bekleyen insanlara ödül maksadıyla vermiş gibiydi.aslında ilk bölümü bahsedilen kadar sıkıcı olmassada daha iyi olabilirdi tarzında ancak 2. bölümde dananın kuyruğu kopuyor ve etkileyici bir son sizi bekliyor.10 puandan 8 üstünü hakeden bir film izlenmesini tavsiye ederim
Hayatımda izlediğiiim eeeeennnn sıkıcı filmdi...ortadan ikiye yarılcaktım resmen...filmden çıkanlar falan oldu...ama iyiki kalmışım yoksa o güzelim sonu göremeyecektim...Daniel Day Lewis gerçekten çok iyi bi oyunculuk çıkartmış ayrca görüntü ve sanat yönetmenliği çok iyi...ve o son...çok ironik..’kan dökülecek’ ne yaa hani ne kan var ne bişey diyosunuz ama en sonunda kan dökülüo..dökülecek dökülecek döküldü... işte bu yüzden ne kadar sıkcı olursa olsun 10/6 verdim... en iyi görüntü ve en iyi sanat yönetmenliğinde ödül alabilir bide en iyi erkek oyuncu...