tahaakyurekli
20 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
film çok iyi.insan psikolojisi ancak bu kadar yalın anlatılabilir. daniel day-lewis filmde amerikan rüyasının nasıl ve kimler tarafından gerçekleştirildiğini plainwiew karakteriyle bize mükemmel biçimde yansıtıyor.filmde tempo yavaş olabilir ama bu film insanı düşünmeye sevkeden bir film.hiçbir gereksiz sahnenin olmadığı bu filmin her sahnesi bir olgunun fotoğrafıdır.no country for old men den kat be kat daha iyi bir film .100/100
Bu filmi izlemeye dayanamadım yarıda bıraktım.Diğer yarısını bir gün sonra izledim birşşey anlamadım hangi konuyu mesaj olrak verdiğini düşünmeye çalıştım ama birşey çıkaramadım.Sadece para hırsı mesajını veriyor.Bence bizim eski felsefik türk filmelerinden daha beter.
Filmdeki Daniel Day Lewisin kusursuz oyunculugu dışında farklı birşey var alışageldik bir konu değil tamamen farklı ve özdeyişiyle birleşen bir konu.İşlenişi ve süresi sıkmıyor, beğenmeyenlere tavsiyem tekrar izlesinler.Geçtiğimiz yılın en iyi filmlerinden bir tanesi.
tek kelimeyle mükemmel kim ne derse desin.bu filme kötü diyen arkadaşların biraz film bilgilerini gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum.filmi ikinci kez izlemeyi düşünüyorum ve herkese tavsiye ediyorum.unutmayın bir filmi ikinci kez izlemiyorsan o filmi boş yere izlemişsindir....
izlediğim en boş filmlerden biri kesinlikle zaman kaybı. dey lewis in de performansı oscarlık değil bence oscar yanlış adrese gelmiş javier bardem alsa doğru bi karar olurdu. nasıl oluo da 8 dalda oscara aday oluo bu film anlamış deilim hiç beğenmedim açıkçası konusu bile belli deil filmin...
"kan dökülecek" orjinal bif film çok tartışılan kimilerinin hiç beğenmediği kimilerinse başyapıt olarak nitelendirdiği film "kan dökülecek(thre will be blood)" adlı filmi yeni izleme şansım oldu öncelikle şunu söylemeliyim ki şu ana kadar yapılmış en özgün amerikan filmlerinden biri hatta artık bağımsız sinemayı bile klişeleştiren mirimax adlı şirketin içinde bile gayet orjinal bir film bu film sıfırdan başlayarak giderek petrol kralı olan bir adamın hikayesini anlatıyor 20.yüzyılın başında california toprakları altında zenginlik arayan daniel plainwiew ve oğlu ve tutkuları aynı noktada kesişen genç rahip eli sundau arasında geçen epik savaşı işliyor bu savaş onları deliliğin dipsiz çukurlarına doğru korkunç ve karanlık bir yolculuğa düşürüecektir film zenginliğin ruha verdiği kaçınılmaz kibirle oluşan yalnızlığın farklılık hissini çok iyi işlemiş paranın insanı ne derece kibire sokup yalnızlaşabilceğini yada herkesin en bağlı olduğu inançlarından bile nasıl söküp atabileceğini başroldeki daniel day-lewis in efsanevi oyunculuğu ile harika işleyen özgün ,etkileyici, başarılı bir film
ya bilmiyorum ama ben filmi dün dvd den izledim ve yeterince sıkıldım ve filmi iki bölümde izledim bence daniel day lewis pekte kaldıramamış filmi yaptığı iş için deyat yok sadece arsayı aldım düzenek kurulmuş sondaj a devammmm.. daha çok filmde oğluyla olan dialoglar dikkati çekiyor. ve bunun üzerine gitselermiş eminim daha iyi bir film çıkardı ortaya. bence daniel day lewis bu filmdeki perforfansı newyork çetelerinkinden daha zayıf ve izleyiciyi tutamıyor. ve en çok rahatsız eden konualrdan biride müzikti filmdeki müzik ne kadar tiz ve cırtlaktı yyaa kualkalrımı tırmaladı. dondurmam gaymak filmindeki giriş müz,iği gibi oldu ve bunu tüm film boyunca dinledik. dedikleri gibi yeterli boş vaktiniz ve izleyecek başka filminiz yoksa tercih edilebilir.
no counrty for old man için çok kötü şeyler yazmıştım ama o film bunun yanında daha iyi bence..çok kötüydü film.bu baş yapıt diyenleri bir türlü anlamıyorum ben ya neye göre baş yapıt sadece oyunculuğa bakıpta baş yapıt damgası vurulmazki.lütfen entel görünmek için yok süperdi yok hayatımda böyle film izlememiştim falan diye yazıpta milleti şaşırtmayın ya çok sıkıcı bi film kabul edin bunu.tamam oyunculuk çok iyi ama dediğim gibi çok sıkıcı
Bu film Daniel Day Lewis için izlenir.Oyuncu yetiştiren okullarda Lewisin performansı ders diye okutulmalı.Sadece bu filmde değil oynadığı her rolün hakkını veren bir oyuncu.Oscarı sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum.Onun dışında filmin temposunun çok ağır olduğunu ve sonlara doğru biraz sıkıcılaşmaya başladığını belirtmem gerek.Bu sıkıcılaşma bence zaten ağır olan filmin süresinin uzun olmasından kaynaklanıyor.Verilen mesajlar yerindeydi.Ama bu filmde Daniel Day Lewisin performansı olmasa bu kadar ilgi çekeceğini hiç sanmıyorum.10/7
öncelikle şunu söyleyeyim uzun zamandır böyle bir film izlemedim.
gerçek bir drama, film müzikleri mükemmel, sizi filmin içine çekiyor. Daniel Day-Lewis bu role çok yakışmış, o çatal sesi ve aksaanı ile canlandırdığı karaktere hayran kalıyorsunuz.
bir insanın nasıl değiştiğini, para ve güç için neler yapabildiği, nelere göz yumduğunu, ve para ve gücünü seyircinin egosunu tatmin edercesine nasıl futursuzca kullandığını göreceksiniz. 10 üzerinden 9 veririm.