Suikastçı (War) hakkında birkaç laf etmeden önce, filmin neye benzediğini söylemek istiyorum:Kimi müzik kanallarında görmeye alışık olduğum sonradan görme ve ucuz rap klipleri var, işte film de aynen o kiliplere benziyor. Sonradan öğrendiğime göre de, yönetmen Philip G. Atwell’in esas işi veya çoğunlukla yaptığı iş müzik videoları çekmekmiş...Filmin başrol oyuncuları Jet Li ve Jason Statham diyerek sakın ola bir beklenti içine girmeyin. Zira her ikisinde de oyunculuk performansı vasatın da altında. Kötü oyunculuk sadece Li ve Statham için geçerli değil elbette, diğer yan karakterlerde de 'al birini vur ötekine' durumu söz konusu...Filmin gerek kurgusu, gerek senaryosu, gerekse görüntü yönetimi (aslında daha bir sürü şeyi) fevkalade kötü bana göre. O kadar ki, yaklaşık 1 saat 40 dakika süren film boyunca, aralıksız bir dakika süren diyalog yok neredeyse. Diyaloglar -çok yalın söylemek gerekirse- acaip derecede yavan, rasgele ve özensiz...Li ve Statham’a rağmen maalesef Suikastçı için söylenebilecek doğru düzgün pek birşey bulamıyorum ben. Son olarak belirtmek isterim ki beyazperde.com’da şu anda 8,6 gibi hiç hak etmediği bir puana sahip filmin Imdb’deki puanı (8434 oy sonucunda) 6,3. Yani 8,6 da aldatmasın derim. Ama herşeye rağmen 'ben illa da görmek istiyorum' diyene de söyleyecek bir sözüm yok elbette :)))