nskmourinho
30 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Uzak filmi kadar duygu yoğunlugu barındırmıyor iklimler.Hatta uzak filminde aldıgım zevkin yarısını aldıgımı dahi söyleyemem fakat gelin görün ki nbc nın filmlerinde garip bir çekicilik var.Kamera kullanımı o kadar güzel ki kaybolup gidiyorsunuz bir süre sonra.Bu filmde de uzakta oldugu gibi insan var yaşamın ta kendisi var.İzleyin derim ne olursa olsun 6/10
Nuri Bilge Ceylan Tartovskynin üzerinde bıraktığı etkileri bu filmle beraber izleyiciyle paylaşıyor.Manzara odaklı uzun sekanslı çekimler ve ilginç ses kayıtlarıyla son derece minimalist bir yapım.Tek eksik olarak gördüğüm Ceylanın filminde kendisi oynamasıdır.Bir hemşehrisi olarak ayrıca Cannesda En İyi Yönetmen ödülünü alarak bizleri gururlandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum.
Kesinlikle izlenmesi gereken mükemmel bir film. Modern çağdaki kadın-erkek ilişkisi bu kadar gerçekçi anlatılamazdı. Görsel açıdan olsun konu ve senaryo açısından olsun mükemmeldi.Bence oyunculuklar da sırıtmamış aksine filmi daha doğal kılmıştı. Nuri Bilge Ceylan gibi bir yönetmenin Türk olması bizim için çok büyük bir şanstır. Kıymetini bilmemiz gerekir.
Nuri Bilge Ceylan’ın kamera arkasındaki yeteneğine,yönetmenliğine,görüntü yakalamadaki başarısına diyeceğim hiçbir şey yok ve bu konuda ilerleyen zamanlarda dünya çapında önde gelen insanlardan olacağı kesin olmasını da çok isterim fakat benim için bir sinema filminin vazgeçilmez unsurlarından olan senaryo ve oyunculuğun neredeye olmadığı bir filme iyi demek içime sinmez.10/2
ben sanattan çakmıyorum kardeşim demekki :) bu kadar dinginlik, bu kadar sadelik, insanı canından bezdiriyo..filmler aksiyon dolu olsun demiyorum, ama dram anlatacaksan bunun da çok güzel örnekleri vardı onları sevmedik mi ??? üstelik oyuncular berbat!!! flaş tvde ki gerçek kesit oyuncuları daha oyuncudur be :) o kadar berbat... filmi beğenmek için kendinizi yırtmayın arkadaşlar..bu filmi beğendiğiniz içinde kendinizi sanat adamı, sinemadan çakan adam da sanmayın...
Yönetmeni Nuri Bilge Ceylan olan İklimler, benim sevmediğim tarzda sıkıcı bir film bana göre. Ancak benim gibi düşünmeyenler de mevcut belli ki. Ayrıca Imdb’de de 7,4 puana sahip; yani film hakkında benim gibi düşünmeyenlerin olması bir yana, epey ciddi bir kitle olsa gerek :)))
filmin yavaşlığı sizi çok dinlendiricek her bakıma.psikolojik bir dram diyelim esasında biz buna .bu filmi izlerken asla yorulmayacaksınız.takdir ediyorum bir kez daha nuri bilge ceylanı.başarılarının devamını yürekten diliyorum.izleyin....
kimsenin filmi beğenmemesine karşın ben beğendim.bi kere öyle sanat yaıcam die çok abartılı cümleler,kelimeler mimikler yok.tam anlamıyla hayyatttan sahneler...isa karakteri gerçekyte karşımıza çok sık çıkan butun hedeflerıne ulaşmış ama sewgiyi hiç tatmamaış biri.baharı sevip sewmediğini bile bilmiyo.sadece alışkanlık haline geldiği için ya da oyuncağını kaybettiği için taa karsa kadar onun için gidiyo.ama kadın gelmiceğinisöyleyınce ısrar dahi etmiyo....