3,9
Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan hakkında görüşlerin ?
19 Kasım 2010 tarihinde eklendi
İlk film hadi neyse de, bunda çok sıkıldım...
18 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Kitapların tamamını okuyan birisi olarak yorum yazıyorum ve bazı arkadaşler olayı tam anlayamamışlar açıklayayım narniaya dolaptan bi daha gidilmo die hatırlıorum, çeşitli yollardan gidilio ve mesela bu sefer lucy gidebilio ama abisi ve ablası gidemio bundan sonraki hikayelede de zaten bunların bi kuzeni gidio sonra kuzeni bi arkadşyla gidio ve çok çeşitli ve etkileyici hikayeler yaşıyolar yani ilk hikayede narniada büyüdükleri kısımı sadece onlar bilicek ve öbür dünyaya taşınmıyacak sadece narniaya tekrar gitmei ve aslanın onları geri çağracağı günü beklicekler tabi en büyük abi ve abla tekrar gidemeyeceğini bildikleri için umudu kesmiş biçimde normal hayattaki önemli sınavlarna çalışıolar -oks öss falan gibi- anlaşıldı mı eğer hala anlamayan varsa webmesajla bana sorabilir...----------------------------Şimdi benim yorumuma gelince filmi tabiki sabırsızlkla bekliorum ama neden film 2 şer 2 şer atlaya atlaya gidio zaten 1. kitabı deil 2. kitabı film yaptlar çünkü 1. kitap film olabilecek kadar konuya sahip deildi -zaten önce 2. kitap çıkmış ama bakmışlar hikayenin altı boş kaldı kitabın birincisi buydu die bunu çıkarmşlar tabi bizim ülkemizde kitaplar çok sonra çktğı için biz bunu bilmiyoruz- şimdi de 3. kitap olan ’at ve çocuk’ deil de neden prens caspian film oluo yani ben at ve çocuk unda film olabilecek kadar konuya sahip olduğunu düşünüorum ama yapmcların bileceği iş... konu çok dağılacak gibi duruyo ama güzel bi film çıkmasnı umuyorum...
1 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Çok sıkıcı bir filmdi fantastik filmleri sevdiğim halde hiç beğenmedim,görsel olarak çocuksuydu ancak konu olarak çok ağırdı ve her fantastik filmde beklediğim akıcılık yoktu....10/5
14 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
serinin ikinci filmi ilk filme göre daha karanlık bir tonda geçiyor ve hafta sonu aile için haftasonu filmleri türü olmaktan çıkıyor ilk filmi hatırlarsanız pastel renkten öte bir şey yoktu filme dönereksek film narnia nın 1300 yıl sonraki halini gösteriyor ilk filmde narniya yı kim yönetecek diye bir sorun varken bu filmde narnia ya ait tum ırklar birleşip varolmak için ortak bir düşmana ;insan ırkına direnmek zorundalar ki artık narniaya ait bir çok şey yok olmuşken.dört karakterimiz ülkesinden kovulan prensimiz tarafından narniyaya çağrılırlar karakterlerimiz aradan geçen bir yıla rağmen başdöndürü bır hızla anlarlar her şeyi ve birden savaşın ortasında bulurlar kendilerini varolmak için insan ırkını yenmek şarttır.film gerçekten ilk filme göre daha olgun bir film olsada yide de aile filmi olmaktan kurtulmamış görsel efektler fena olmamasına karşın film bir süre sonra acelesi var gibi herşeyi başdöndürücü bir hızla geçiştiriyor bu geçiştirmelerden sonra sarsıcı bir şey gelecek sanıyor insan ama olmuyor nedense üstelik film dahil ettiği bir çok yan karakteri işlemiyor bile ve ilk filme herhangi bir flashback söz konusu değil filmin bu tutumu benc zararlı lord of the rings ve harry potter gibi seriler bir yıldan daha kısa bir süre zarfında vizyona girdiği için unutulma söz konusu değil ancak ikibuçuk yıl sonra vizyona giren ikinci film bir kaç flashback yapmalıydı bence
boş vaktinizi değerlendirmek ve birazda pastel renklerle bezenmiş kaliteli görsel efekt istiyorsanız izleyin
5 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Cikmasini dört gözle bekledigim filmlerden bir tanesi. 2007 yılında yazıyor umarım en kısa sürede Türkiye’ye gelir.
18 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
aslan cadı ve dolapın yanına bile yaklaşamamış. sinemada izlenecek bir film değil bence. ilk filmi izlemeyenler çok şey bulabilirler ama ilk filmi izleyenleri bu ikincisi kesmeyecektir. çok basit ve kopuk olmuş. sinemaya giderken işin maddi yönünü düşünüyorsanız paranızı bu filmle harcamayın derim. çünkü bu filme ikame edebileceğiniz çok daha güzel filmler var.
18 Nisan 2006 tarihinde eklendi
ikinci film olan prens caspian'ı sabırsınzlıkla bekliyorum.birincisi gibi olacak hatta daha da iyi olacak.umarım müzikleri de birinsici kadar müthiş olur.ne diyelim?sabırsızlık ve heyecan içinde bekleyip göreceğiz.iyi seyirler:)))
15 Mart 2011 tarihinde eklendi
yok ya olmuyor işte tamam daha küçük yaşa hitap ettiğini biliyorum ama yüzüklerin efendisinden cok fazla öge içeriyor içinde örneğin aslan gandalf olmus lucy hobitleri temsil ediyor agaclar fln yardıma geliyor.bunun öncesinde tabki edmundun kuleden atlama sahnesi war ki akıllara zarar gandalfın kurtulmasından bi farkı olsaydı keske.cocuklarınıza gidin yüzükleri izletin derim ben bunlarla büyümesinler
8 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Tabi ki zevkler tartışılmaz fakat filmde görülen oyunculuk oldukça amatör seviyede, konu çok basit işlenmiş, kurgu ve akıcılık yok neredeyse derecede, tek tutunur dalı görsellik ki göze hitap eden çokça materyal kullanılmış diyebiliriz. Ancak ilk filmde ki atmosfer bu filmde iyiden iyiye sönmüş. Filmdeki ana karakterler yaşları itibari ile çocuk sayılırlar ki zaten bu filmi olumlu değerlendirenler, ya çocuklar yada ilk defa bu türden bir film izliyor olanlardır. bu arada eğer bu yaşlarda ki oyunculardan ciddi oyunculuk ve üst düzey performans görmek istiyorum diyenlere şu filmlere bakmaları tavsiye olunur;
Bkz:
-Hard Candy (Lolipop)
-An American Crime (Bir Amerikan Suçu)
7 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Bazı Arkadaşlarımı anlıyorum ama bir film yapılırken herkese mutlu edecek diye bir kayide yok .Ben bu tür yapılmasını herzaman desteklemişimdir. Bazı fantastik hikayeler abartı kaçsada bizi bu dünyadan alıp hayal güçümüzü geliştirmemize ve bazı karakterleri benimsememizi saglıyor.O karakterler içinde bizim bazı yanlarımızı onlarda görmek benim içim mükemmel bişey diyebilirim. Benim tek eleştiride bulunacagım konu ise türk sinemasına artık bırakın aşk filmleri çekmeyi daha film başlamadan herşeyi anlıyoruz. Yabancılar öyle filmler yapıyor ki sonucu bazen kestiremiyoruz. Bizim çektigimiz filmler yabancıların 1980 öncesi filmelerine benziyor. Biraz kendinize gelin derim. Eleştiride bulunurkende bütün türk filmlerini eleştirmiyorum bazı türk yapıları gerkçekten çok güzel örnek: babam ve oglum , okul , hababam Sınıfı vb ama bir fantastik filmimiz yok buna göre eleştiride bulunalım derim.
30 Ocak 2009 tarihinde eklendi
süper bir filmdi fantastik sevenlerin severek izleyeceği bir film ;)
19 Ocak 2008 tarihinde eklendi
İlk filmi yüzüklerin efendisi ile asla kıyaslanmaz. Karakterler 3. boyuta geçememiş, silik kahramanlardı. umarım 2. film daha iyi olur.
13 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
öncelikle belirteyim ben 29 yaşındayım..yani eğer 10 yada 15 yıl önce izlemiş olsaydım muhteşem bir film derdim,evet çocuklar için tartışılmaz görsel bir şölen..ayrıca yüzüklerin efensi tadını arayanlara fazla heveslenmesinler diyorum..
5 Kasım 2006 tarihinde eklendi
ben su na kitabini okurorum kitabi filimindan cok daha guzel kitabta bir sonraki sayfayi bile merakla bekliosun am filminde okadar guvenemiorum ayrica cok sacma bir sirayla gidiolar prens caspian 4. sirada fakat filim 2de bilimiorum
20 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Çok güzel bir devam filmi olmuş. 1. Film çıktığında çocuklar içindir diyerek gitmemiştim. Çıktıktan aylar sonra şans eseri izledim ve çok etkilendim. 2.sini 4 gözle bekler oldum o derece :) Ve beklediğim gibi geldi 2. si. Çok güzel olmuş. 1. filmden biraz uzaklaşmış sanki ama 1i izlemeyen 2 den hiç mi hiç anlamaz. Gitmenizi tavsiye ederim.