Engin Yüksel
1.458 değerlendirmeler
29 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
İnsanlara savaşın o iğrenç yüzünü ve savaşların sona erse dahi bire bir insan hayatını nasıl etkilediğini farklı bir boyuttan anlatan güzel bir film. izlemek lazım8/10
izlenebilir bir dram.genç oyuncu da en az annesi kadar başarılı oynamış.balkanları kesinlikle ayna gibi yansıtabilmişler,gerçekçilik üst düzeyde.sıkılmadan bitirebilirsiniz filmi,etkileyici bir dram.
Bosna, adını dram ve vahşetle özdeşleştirdiğim ülke... Çoğu zaman Saraybosnam sana reva görülmesi gereken bu muyddu deyip, ağladığım... Saraybosna ve diğer Rumeli şehirleri ne kadar tahrip edilse de tarihî ve coğrafî güzellikleri dillerde destanlaşır, ne kadar incitilse de halkı yüzünde hep tebessümü gizli kalır... Esma, yaşadığı acılar ve kendisine biçilen hayat karşısında teslim olmuyor, mücadeleye devam diyor, acılarını unutmak istese de yüzyüze geldiği gerçekler ona acıları yeniden hatırlatıyor... En büyük talihsizliği de özevladı, kendisi kadar masum Sara'nın, ona acıyı ve nefereti hatırlatması...
çok etkileyici..düşündürücü..savaşın insanlardan neler götürdüğünün küçük bir göstergesi..izleyen kendini esmanın yerine koyup izlesin,ya da sara nın..zannediyorum daha anlamlı hale gelecektir film..
yakın döneme ait, yüzbinlerce insanın konusu olduğu bir insanlık trajedisine ait bireysel bir kesit, bir öykücük bu kadar güzel şekilde yansıtılabilir mi beyaz perdeye? sanmıyorum. gerçekten başarılı bir yapım ve dokunaklı bir hikayenin, kocasını, oğlunu kaybeden, tecavüze uğrayan savaş mağduru kadınlar arka planında böylesine yalın bir şekilde ele alınışı... kesinlikle gidilmeli!
çok güzel bir film mutlaka izleyin.orada savaş sonrasında da ne acılar çekildiğini anlayın.filmin sonundaki müzik de gerçekten çok güzel insanı baya etkiliyo.
Özür dilerim.Aslında böyle sert üsluplu bir insan değilim.Amacım bir polemik yaratmak değil.Üzerine alınan bütün değerli insanlardan özürlerimi kabul etmelerini diler, içten saygılarımı sunarım.
sonda söyleyceğimi başta söylemek istiyorum:film hiçte tatmin edici değil.zaman kaybı diyebilirim. gecen sene ist.film festıvalınde bu filmi kacırdıgım için(daha dogrusu bilet bulamadığım için) cok üzülmüştüm,cunku otoritelerde film için ii puan vermişlerdi,eleştiriler olumlu yönde idi.vizyona girdiğinde kesin gitmeliyim dedim ama,aması var inanın filmde istediğimi inanın bulamadım.sitede film iiçin "mutlaka gidin,müthiş film" vs vs diye yorum yapan arkadaşların yorumlarını hayretle izliyorum,cok enteresan..film öyle yalınlaştırılımışki inanın hülya kocyıgıtın başrolunu oynadıgı sezerciğin annesi oldugu bi Türk filmini izlemek daha keyif verici olabilirdi diye düşündüm bian..neyse benim fil hakkında görüşlerm bu .karar sizin..vaktinizi ve paranızı harcamak isterseniz buyrun derim:)
Çok iyi bir fikir var ortada... Film küçük küçük kısa filmlerden oluşmuş gibi... Bu arada filmin konusunu ve çevirisini bu kadar açık edici bir şekilde yazılması üzücü... Film hakkında hiçbir şey okumadan izleyin....
Gerçekten de çok etkileyici ve yürek burkucu bir film.Boşnakların çoğunun hangi haleti ruhiye ile hayata tutundukları bu film ile anlaşılabilir.Maalesef savaş o kadar derin yaralar açıyor ki bu yaralar savaş bittikten sonra azalsa da yıllar yılı hala etkisini koruyor.