Ortalama puan
3,6
2370 Puanlama
Organize İşler hakkında görüşlerin ?
5,0
8 Ocak 2006 tarihinde eklendi
mutlaka izleyin .bazıları komik diildi komik diildi diye takılmış bozuk cd gibi tekrarlayarak filmi beğenmediğini söylüyor ama film gerçekten güzel amacı sadece güldürmek olsaydı bunu da başarırdı.çünkü bu ekip daha önce defalarca bunu başardı.AyrıcA SÜperMen Gİbİ UÇAbilen Bİ BÜNyenin KENdini ASArak İNTihar ETMeye çalışmasındanDAhA kOMİk NE OLAbilir BİLmiyorum.anlayana dovul zurna saz anlmayan sivrisinek neydi ya KAMer GEnÇ e bi sorayım ben bunu ...evet öyle yapayım ...siz filmi izleyin...önyargısız
5,0
25 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Google Earth vari görüntüleri ile bize masalsı bir İstanbul yolculuğuna çıkartmıştı Yılmaz Erdoğan...
5,0
24 Aralık 2005 tarihinde eklendi
G.t.n.ze Ne Kadar Güveniyorsunuz!

Bütünlüğüne baktığımızda iyi bir hikayesi olmayan ve sinemanın görsel anlatımı bakımından zayıf kalmış bi organize iş var karşımızda. Ama yukarda Allah var Cem Yılmaz yine almış götürmüşbe kardeşim. Bi rol böyle mi güzel çıkartılır.

Cem Yılmaz'ın olduu sahneler çok komik. Tüm sinemayı kahkaha baabında katarsisin şahikasına çıkardığını söyleyebiliriz:

-Şimdi siz hepiniz ağzınızı açın bakiim. (golf sopasıyla vuracak)
Açın uleenn. (kadro zorla ağzını açar) Götüne güvenen varsa başka bi yerini açsın!

Diyalog üstadı olduğunu düşündüüm Yılmaz baba da bu babda iiydi. Filme o kadar da haksızlık etmemek lazım.

- Senin neyini seviyorum biliyor musun?
- Bilmiyorum! Neyimi seviyorsun abi?
- Bilmiyorum neyini seviyorum?

(iki üç plan sonra)

- Senin neyini seviyorum biliyor musun?
- Bilmiyorsun abi..
- Yooook biliyorum! Sen temizsin oolm. Biz kirliyiz
ama temizlik kiri gösterir. Bizler göstermeyiz!

Ama filmin hikayesi sağlam diildi.
Örovizyon şarkı yarışması İstanbul görüntülerine bi çuval parayı gömdükleri çok belliydi. Bahadır Baruter'in bi karikatürü var ya adamlar bu film bi milyon dolara maloldu diyorda filmin afişinde başrol oyuncusu bi çanta dolusu parayı yakıyor.. işte o hesap.

Şimdi filmin temeli olan dolandırıcılık konusuna benzer filmlerden yola çıkarak bakalım. Küçük hırsızların büyük hırsızlardan aldığı intikamı konu edinen: The Sting (1973) -Paul Newman Robert Redford- filmi.

Ben de bu filmde en azından küçük hırsız büyük hırsızdan çok zekice intikam alır diye umdum. Buna dair çok zekice bi finali olabilirdi.

Zengin kadınların dolandıran bi çeteyi anlatan Steve Martin komedisi: Kirli Çürük ve Adi .
Dolandırıcılıkla çok iyi durum komedileri yapılabileceğini gösteren bi abide gibi.
Ve benim en beğendiğim dolandırıcılık filmi: David Mamet'in House of Games (1987)
http://www.imdb.com/title/tt0093223/
Yılmaz Erdoğan'ın filminde olduğu gibi bufilmde de bi yazar dolandırılıyor.Ama ne dolandırmak. Çok zekice yazılmış bi senaryosu var Oyun Evi'nin (House of Games)
Bu filmde pinpon topuyla kapı açma türüdünü bi keşif olarak görüyorum. Bilmiyorum zekice bişii var mıydı. Hatırlamıyorum.
Yılmaz Erdoğan'ın kaderi buymuş. Onun filmi şimdi Çağan Irmağın filmiyle yarışacak. Ve mukayese edilecek.
Ben olayı biraz baştan almak ve Perihan Mağden'in bi yazısıyla kurgulamak istiyorum.
"Ahmet Hakan, Hürriyet'teki taze köşesinde, "Ben çok sıkıldım,
bunaldım; aman siz sıkılıp bunalmayın, şu deli açması Türk filmlerine sakın gitmeyin" yazayazmış.
Vay! sen misin bu Solidiatos Les Mokambos'a dil uzatan! Halen de 16 yaşındayken başrolünü oynadığı 'Küheylan' temsiliyle övünmekte olan ve bu tarz filmlerin aranılan g-string'i, pardon oyuncusu olan Mehmet Ali Erbil; açmış ağzını, yummuş gözünü."
Neyse daha sonra Kelebek eki bunları fotoğraflarla seviştirmiş. Bu kısım hele bizi hiç ilgilendirmiyor. Konuyla alakasına gelmeden önce Organize İşler filminin gösteriminden önce M.A.E'in deli saçması bi iki filminin fragmanı oynadı. Halka filmine gönderme yapıyorlar. "Etek giyeceksen etek traşı ol" gibi kötü bi espri kafaya kafaya kakılıyor. Perihan Mağden "Biraz Özen" başlığı altındaki yazısında bunlara iyi bi cevap yapıştırıyor.Bunların sanatına laf sokmayalım "kimsenin jip parasıyla da oynamalım" diyor.
Ama Ahmet Hakan bin bir ricayla barıştırılmalarına rağmen uslanmıyor ve Perihan Mağden'ide dinlemeyip Babam ve Oğlum filmi için: "Demek ki Memet Ali Erbil olmayınca güzel bi film olabiliyormuş" diye bi kelamda bulunuyor
Yılmaz Erdoğan'da Ahmet Hakan'ın bu yazısına alınmış: Perihan Mağden'in yazısından devam edelim:
"Büyük Üstat Yılmaz Erdoğan da birden Ahmet Hakan'a cevap şaklatmak ihtiyacıyla yanıp tutuşmuşlar. Büyük Beyinler'in cevabı da extra large oluyor tabii ki. 'Verelim 5 milyonunu da, konuşmasın,' buyurmuşlar. Ben epey zamandır sinemalarda 5 milyona film izlemiş değilim; belki Üstadın filmleri dampingli oynatılıyordur ve fakat o çok kazanan, 'cip ağası' konumlanmasında bir şahsiyet olarak, kaç adet film varsa Ahmet Hakan'ın hoşnut kalmadığı, çıkarıp hepsi için beşer milyon eski Türk Lirası'nı takdim edecek."
Evet ben bu filmin çıkışımda paramı alabileceğim bi makam aramadım ama çok da memnun ayrılmadım işin doğrusu.
Biraz da sebebi Çağan Irmak'ın son filminin güzelliğiydi.
Çağan'ın filmi de hiç iyi başlamıyor gerçi. O hamile hanım kızımız o kadar kötü bi oyunculuk performansı çıkarıyor ki. Filmin ilerleyen sahnelerinde hiçkokvari tekrar önümüze çıkacaklar diye çok koktum. Ama Çağan seyirciyi o kadar güzel avucuna almasını bilmiş pata küte öyle güzel dövüyor ki ne desek boş..
Bazı otoriteler tiyatroyu üç sınıfta inceler. Yazar tiyatrosu. Yönetmen tiyatrosu ve oyuncu tiyatrosu. Çağan Irmak bize bi yönetmen sineması nasıl olur gösterdi. Zamanla cesurca oynayabildi. Slowmotion'unu Yılmaz gibi klişe bi yerde kullanmadı. Yer yer Felliniye gönderme yaptı. Kullandığı ve kopyalanan filmlerin kalitesi daha iyi olabilirdi ama elinden geleni yaptı.. Ne de olsa "evim olacağına bi filmim olsun
5,0
12 Eylül 2010 tarihinde eklendi
Müzikler oyunculuklar mekanlar herşey harikaydı..Cem Yılmazı Arif karakterinden sonra ilk defa bi rola bu kadar ısınmış olarak gordum..Bence süperdi.
5,0
27 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Arkadaşlar bu film ve Yılmaz Erdoğanın bilincine sahip tek başına bir film projesini hayata geçirebilecek aydınlık zekaların umarım asla önü kesilmez.Film benim çocukluğumdan bu yana aklımın en güzel köşesinde yaşattığım türk sineması aynasında yeri çok önemli.Büyük başarılara imza atacak bu ekip.Belki sadece trajik komik sadece bu coğrafyanın insanlarının alğısı dahilinde hayat bulacak filmlerle degilde uluslararası yani kültürler arası yankı uyandırabilecek daha genel hikayelerle.Yapabilirler biliyorum bu kalem ve düşgücü onlarda mevcut.Filmi izleyin yalnızca kendiniz için değil Türk Sinemasının hak ettiği Türk Sinema oyuncularının Ülkemizin bu platformda hak ettiği yeri bulması için.Boş vermeyin King Kongu yada Yamakasiyi ama unutmayın bu topraklar uzerinde yaşayan ve yaşadığı her an her solukta içinize güzelliklerle dolan çok az insan çok az aydınlık düşünce var.
Aklınızın kapılarını ardına kadar açın ve bilinki biz sahip olduklarımızın kıymetini bilmezsek onlar bizden giderler.Yaşamak bir ağaç gibi hür bir orman gibi kardeşcesine...Tek yürek olmalıyız bu ülkeyi bu şehri çok seviyorum...
5,0
9 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Beni ziyadesiyle güldüren bir filmdiii....Gerçekten hakkı verilmiş oyunculuğun..
Şimdi sizin kafanizda iki tane soru isareti var. bir; dayak nedir. iki; neden atilir...:)
5,0
3 Ocak 2006 tarihinde eklendi
en basta turk filmi diye gitmek istememistim ama cikinca iyi ki de gitmisim dedim.sahsen ben sinemaya aglamaya zirlamaya deil de kafa dagitmaya gidiorum eglenmeye ve bu filmde tam o ise yariyo...cok cok derin anlamlar beklemeyin ve fazla bi beklentiyle de gitmeyi ancak filmin sizi gulduruceine eminim :) eglenmek ve kafanizi bosaltmak icin ideal bi film
5,0
19 Şubat 2008 tarihinde eklendi
kimin ne düşündüğü önemli değil bu film için. müthiş bir keyif alıyorum her izlediğimde. çok daha iyi filmler var şüphesiz izlediğim ama bunun yeri başka. filmle ilgili emeği geçen herkese teşekkür ederim. 10 10 10
5,0
18 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
film gayet eğleneli hoş güzel vakit geçiriyor insan izlerken bu tip mayası sağlam türk filmlerinden fazlaca çekilmiyor puanı biraz düşük gelmiş 8-8.5 aralığında olabilirdi
5,0
23 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Filmi vizontele ile kıyaslamak yanlış olur.Bu film kendi klasmanında güzel bir yapıt.İzlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum.
5,0
21 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Sinemadan Yılmaz Erdoğana tekrardan hayran olarak çıktığım bir filmdi...
5,0
28 Aralık 2005 tarihinde eklendi
film bence ii bir filmdi. Beğenmeyen arkadaşlara saygı duyuyorum. bana göre filmde özellikle türklere has espiriler ve tavırlar kullanılmış yani bence günlük hayatta ne isek ben bu filmdede o var. Espiriler yerinde ve zamannında yapılmış ki bu film zaten konusu olan bir film değil bu filmdeki amaç yanlızca eğlencedir. Bana beklediğim herşeyi sundu. Altan erkekli ve Demet Akbağ'a yine hayran kaldım.
5,0
5 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Gercekten sahane bir filmdi. Mutlaka izlenmesi gerekir. Yılmaz Erdogan herzamanki gibi kaliteli işlere imza atmaya devam ediyor.
5,0
30 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Aslında filme gittiğimde vizonteleden daha güzel ve daha komik dendiği umuduyla gitmiştim ama alakası yok. Oyuncular bence tam anlamıyla hakkını vermiş rollerinin. Yılmaz erdoğan ve cem yılmaz da çok iyi kıvırmışlar rollerini ama eksiklikler de war tabi. Cem yılmaz daha çok gözükseydi daha iyi olurdu fakat yılmaz erdoğanın takdiri ne demeli. Eğlenceli bir filmdi kötü diyemem ama çok da iyi diyemem. Daha iyi şeyler bekliyordum.
5,0
24 Aralık 2005 tarihinde eklendi
para verip de sinemada izlemeye değer bi film sırf istanbul kareleri için bile izlenir komik agresif ve güzel ekip çalışması ve dopdolu bir film gidin izleyin ne diim daha
Daha Fazlasını Göster