Beklentilerimi karşıladığını söyleyemem. Orta düzeyde bir film olmuş. Kahramanlar bilindiği üzere hep aynı kalıplarda devam ediyorlar. Alev adam taş adamla(the thing) uğraşıyor, mr fantastik Reed ve görünmez kadın Sue'nun birbirlerine olan aşkı tam gaz devam ediyor, güçlü-karizmatik ve filmde bir ağırlığı olması gereken Dr. Doom bir kez daha harcanıyor... Görsel efektlerle iş bir yere kadar gider. İzleyici daha iyi bir senaryo ve karakterlerin gelişimini görmek isterken film bir eksiklik hissettiriyor. Özellikle Galaktus'un olmayışı büyük hüsrana uğramama neden oldu. Yani gümüş sörfçü olurda Galaktus olmaz mı? Belki de çok maliyetli olmasından dolayı Galaktus'u yaratmakta çekinceleri olabilir. Fantastik 4'li sıkıcı bir 4'lü olmaya başlamadan başka bir yönetmen bu işe elini atmalı. İzleyicinin ilgisini kendine çekecek gösterişli bir düşman karakteri bir türlü yaratamamaları büyük sorun teşkil ediyor bence. Dr. Doom çok yapay bir karakter olmuş, ağırlığını hiç bir zaman hissedemiyorsunuz. Filmin en büyük artısı ise Gümüş Sörfçü'ydü. Oldukça karizmatik bir karakterdi. Film 7 puanı hak eder bence. Bu 7 puanın getirisi de büyük ölçüde Gümüş Sörfçü'nün varlığıdır.