yine tam seyirlik, çok güzel bir jet li filmi olmuş. hero ve benzeri epik filmlerin aksine, gerçek bir hayat hikayesi anlattığı için daha gerçekçi ve daha bireysel. aynı sebeple dövüş sahnelerinde fazla fantastiğe kaçılmamış ki bence iyi.. kısaca yine "olmuş" bir jet li filmi. ama batılıların verdiği isimle "korkusuz", filmin temasını hiç karşılamıyor. pek alakasız ve çok bayağı geldi bana. daha iyi bir isim bulunabilirdi.
Yine Çin/Hong Kong eksenli dövüş sanatı içeren biyografik ve biraz daha farklı bir film karşımızda. Buradaki diğer Martial Arts filmlerinden farklılık ise filmde geçen ?wushu? adlı dövüş sanatının, diğer Uzakdoğu dövüş sanatlarındaki savunma felsefisinden ziyade daha çok rakibi öldürmeye yönelik olduğu, o kadar ki maç başında rakipler birbirlerinin ölüm fermanını imzalıyor ve bir rakip diğer rakip öldürürse sorumluluk üstelenmiyor, bu manada farklı bir film söz konusu. Filmin asıl konusu ise bu dövüş sanatı ustası Huo Yuan Jia'nın bir yerde hayatını sunmak. Film gerçekten en az ?Hero? ve ?House of Flying Daggers? kadar başarılı bir film belki de haftanın elle tutulabilir en iyi filmi. Ancak yukarda saydığım diğer filmlere nazaran süresi çok kısa bir film genelde Çin'den çıkan bu tarz filmler en az 3 saati bulurdu bu film sadece sınırlı, bir biyografik film olduğunu ve Jia'nın çocukluğundan başladığını düşündüğümüzde filmde zaman zaman boşluklar var, bu boşluklar belki detay konular ama bana göre hikaye'yi film etkileyen konular. Bana göre Yönetmen Yu filmi daha fazla uzatabilirdi en azından bazı eksik noktalar giderilebilirdi. Jet Li Hollywood eksenli filmlerden ziyade bu tarz filmlerde artık oynamalı çünkü çok başarılı bir oyuncu ve dövüşçü, yalnız ben Li'nin niye her konuşmasında sürekli sırıtığını çözemedim, sanırım Çince'den kaynaklanan mimiklerden olabilir. Ancak, yine de çok başarılı bir film.
dovus sahneleri n'fes ayrıca bu filmde "hero" da da bulunan Qin imparatorlugunun yıkılısı ve aslında o sıralarda bızım yani Osmanlının da ıcınde bulundugu somurgecılık durumu fılmın ıkıncı yarısında goze batıyor. kısacası film e sadece guzel demekle yetınebıldım amaa!!!! zevkler ve renkler tartısılmaz.
bu film ne diyebilirimki. müzikler harika, konu zaten best harika gel gelelim dövüş sahneleri hepsinden harika. kısacası ustada(jetli) saygılar. devamını diliyorum. (Sinemayı bırakma ustad)
bir çok kişinin de dediği gibi gerçekten gerek dövüş sanatları gerekse verdiği mesajlar itibariyle izlenmesi gereken bir film ... bende yaklaşım 2 , 2,5 ay önce izlemiştim ve bu tür filmler türkiyeye çok geç geliyor bunu da hala anlamış değilim
inanılmaz dövüş sahneleri olan bir film. nefesimi tutarak izledim.herkese de tavsiye ederim. adamlarda nasıl bir dövüş zekaı nasıl bir hayal gücü war anlamış değilim. güzel çalışma olmuş umarım jet lee yi daha bir çok yapıtta görme şansını yakalarız...
her zaman ki gibi jet lee den dovus sanatları uzerine harika bir film...bazen abartıda olsa ızleyenlere gusel sahneler ızleterek sıkmadan gorsel bır solen sunuyorrr..ızleyın seveceksınızz
Bencede dört dört'lük film ama gelecek program yazıyor ben 1 ay önce izledim üstelik orjinal di sadece alt yazıyı başka yerden indirdim nasıl iş anlamadım:S ama film süper
Bu filmi seyretmeyenler ki uzakdoğu sporlarını sevenler özellikle! çook üzülürüm onlar adına,filmde biraz abartı sahneler olsada gerçekle çok güzel bir şekilde harmanlanmış olması iyi.Sinemaya gidip seyredin derim bu filmi, beğenmezseniz paranızı ben veririm :) (ki öyle bir ihtimal yok diyorum,özellikle dövüş sahneleri yetiyor filmde)