Ilknur K
1.258 değerlendirmeler
14 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
film ergenler için çekilmiş bir porno fimi gibiydi. teknolojiyi yaşadığımız bu günlerde böylesine yapmacık ve saçma ölüm sahneleri olamazdı. eski piranha filmleri o teknoloji ile bile bize gerçek havası verirken günümüzde ben bu havayı göremiyorum. vasat.
Alexandre Aja gibi korku türüne klasikler kazandıran bir yönetmenin elinden çıkan prinalar kesinlikle en başta seyircisini eğlendirmeyi hedef alan ve sonrasında da geren bir atmosfer oluşturarak gerek makyajları gerek eski pirana filmlerine yaptığı göndermeler ile bu türe yeni bir soluk kazandırmış.
Sinema filminin ilk amacı seyircisinin zekasını ciddiye almak olmalıdır çünkü bu olay direk olarak bizimle yani ortada bir eser var ve bu bizim beğenimize sunuluyor.Piranhanın ilk elli dakikası tam bir ziyan ve vakit kaybıdır.Tamamiyle seks ile ilgi çekmeye çalışmak hiçbir çaresi kalmamış senarist ve yönetmenlerin işidir.Piranha hem gereyim hemde biraz eğlendireyim derken kendisi alay edilecek duruma gelmiştir.Sinema bu kadar ucuz olmamalı ya jaws gibi ciddi bir gerilim yap ya da scary movie gibi gır gır yap.
Her adan 1978 yapm ilk filmin gerisinde kalm.Filmde balklarn insan yedii sahneler dndaki ksmda diyalog,monolog,espri hi bir ey yok.Buralar da erotizmle(aslnda erotizm de denmez,plaklk daha doru olur)ve teknoyla doldurmaya alm ynetmen.Ama dolmam,bombo kalm bir yapm...5/10
Film başlar başlamaz aklıma ilk gelen 80li yılların pirana ve jaws filmleri oldu çünkü şablon aynı.Eski pirana filmlerindede belli bir dozda cinsellik vardı bu filmde aynı yolu takip etmiş.Konu basit ateşli gençlik,piranalar ve herzamanki gibi bir yere aptalça sıkışıp kalan bir tekne balıklara yem olmayı bekleyen insanlar.Ayrıca piranaların sahildeki kalabalığa saldırı sahnesi çok basit olmuş ama yinede insanı şaşırtan bir kaç sahne vardı.Filmin özeti bence piranalar, ateşli kızlar ve bol kan.Sıradan basit bir film olmuş.
Sıradan bir film olmaktan öteye gitmemiş. Kanlı sahneler son derece ayrıntılı şekilde gözler önüne serilmiş ve dehşet vericiydi. Buradaki görselliğe sözüm yok. Fakat filmde 3D teknolojisinin hiç kullanılamamış olmasının yanında kurguda da çok yerde mantık hatası vardı. Kısacası kalitesi düşük bir film olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Filmi dün akşam izledim..İlk yarı ile 2.yarı arasında dünya kadar fark var.Filme ara verildiğinde pek bi şey anlamıyorsunuz aslında..Fakat ikinci yarı da asıl olaylar başlıyor.cinselliğin ön planda tutulduğu bir film.ama yine de izlenebilir.etkileyici sahneleri var...Açıkcası daha güzel daha da dehşet,farklı bişeyler beklenebilirdi.
1.5 saatlik filmin; 1 saati klasik amerikan gençliği saçmalıkları, son yarım saati efektlerle dolu bir film. Yapımcılar herhalde "biz çok iyi vahşet efektleri uygulayabiliyoruz, o halde bi film yapalım" diye yola çıkmışlar ve bundan pirim beklemişler. Evet efektlere diyecek yok lakin buna"film" diyecek halimizde yok. efektlere 9 geri kalan herşeye 0. Böl ikiye=4.5 hayırlı olsun