Ben bu filimin ilk versyonunu (Gece Nöbeti) geçen haftalarda DVD'de izledim, bu hafta ise üşenmedim ikinci versyonuna gittim (Gündüz Nöbeti). Şunu belirteyim, bu filmin her ikisinde aldığım izlenim tamamen bir hayal kırıklığı oldu. Zira bu iki filmede hem Rusya'da bir numara olduğu yazılıyordu, hem de aynı zamanda bu alanda (fantastik-bilim kurgu) bakımdan bir kült (!) film olacağı bu alanda yeni çığır açacağı belirtiliyordu. Bu filmin nesi ?kült? onu halen çözebilmiş değilim. Bırakın kült'lüğü film resmen bilinen bütün ABD kökenli fatastik-bilim kurgu tarzı filmler varsa bunların adeta bir kolajı (en çok ?Blade?, ?Underworld? ve zaman zaman ?Matrix? serileri baz alınmış, diğerleri de cabası), her sahneyi seyrettiğinizde bu sahneyi şu filmde görmüştüm diyebiliyorsunuz adeta. Tek fark Rusya'da geçmesi ve Rusça oluşu bence. Belki Ruslar için önemli film olabilir zira böyle bir filmin Rusya'da çevrilebileceğini yıllar önce hayal bile edemezlerdi, ancak aynı düşünceyi ben paylaşamıyorum bence resmen ?kof? bir film.