Gabriel Garcia Marquez'in "Kolere Günlerinde Aşk" isimli kitabından uyarlama bir sinema filmidir.Öncelikle film ve kitap birbirine çok uyumlu ilerliyor.Tabii ki kitabın derinliğini ve karakter gelişimini filmde bulmak çok zordur her zaman ama temel olaylar ve önemli diyaloglar yakalanmış.Örnek filmin girişinde Doktor Urbino'nun ölüm merasiminden başlaması kitapta olduğu gibi.Oradaki çarpıcı söz "Seni 51 yıl 9 ay 4 gün bekledim." Filmin kitabın çizdiği yönde gideceğini gösteriyordu ve güzel bir başlangıçtı.Filmdeki bazı karakterler görünüş, tavır, içsel dünyasını yansıtabilmesi bakımından cuk oturmuş.Florentino Ariza gerçekten cuk oturmuş.Javier Bardem filmde elmas gibi parlıyor.Kitaptaki karakteri inanılmaz uyum ile yansıtmış gerçekten.Doktor Juvenal Urbino karakterinin de uygun kişiye, uygun dramatize edilerek aktarıldığı düşünüyorum.Fermina Daza biraz sönük kaldı.Kitaptaki Latin kültüründeki fiziksel tasvire pek uymuyor aynı zamanda kitaptaki olan sertliği, doğaya düşkünlüğü, inatçılığı, egzotik inanışları falan yansıtılmamış.Biraz karakter yavan ve yüzeysel kalmış.Tip ve karakter uygun yansıtılamamış.Yoksa kitapta Florentino Ariza kadar hatta daha fazla geçen ve etkileyici bir karakter.Latin kültürünü Brezilya'da filmi çekerek yansıtmışlar.Biraz daha hayvanlar ve bölgenin çiçek ve florasını motifleştirip sunabilirler.Çünkü kitapta buram buram onu aktarıyor.Florentino'nun birlikte olduğu kadınlar iyi yansıtılmış.Görüntü yönetmenliği güzel, atmosferin içine girebiliyorsun.Makyajda Fermina Daza'nın yaşlandırma tekniği zayıf olmuş çok sırıtıyor.Bilerek yapılsa bile -yaşlansa da çok güzel imajını yansıtmak-böyle olmaması gerekli.Kitabı okuduktan sonra izlemenizi tavsiye ederim.Kitaba uyumlu çekilen filmleri beğenirim.Kitap filmlerini de kitapla bağdaştırarak değerlendiririm.O yüzden başarılı buldum.