doruksayar
20 Mart 2007 tarihinde eklendi
Filmden beklentilerim gerçekten çok büyüktü ve bana göre gerçekten güzel bir film olmuş.Diyaloglar biraz fazla olsada yinede yansıtmak istediği şeyi gerçekten izleyiciye verebilmiş.Bir dövüşcü kaç yaşında olursa olsun içinde hala dövüşme isteğinin olması ve halkın kalbinde daima Rocky'nin var oluşu gerçekten çok güzeldi filmin sonu bence olması gerektiği gibi olmuş ve Fighter fight lafı beni çok etkiledi. Hele dövüş sporlarıyla uğraşıyorsanız veya boksörseniz gerçekten mütiş bir film ziyafeti olur.Ben gerçekten çok memnun kaldım ve hakkını 10/10 olarak veriyorum.
film beklediğimden de iyiydi.. filmdeki dramatik yapı ve boks sahneleri (özellikle slow motion sahneler) oldukça iyi. maça hazırlandığı antreman bölümü biraz daha uzun tutulabilirmiş; ama böyle de güzel.. dört dörtlük olmasa da gerçekte izlenirliği yüksek bir film. şunu da belirtmek lazım sly'ın espiri anlayışını sevenler filmde yerlere yatacak.. (ben çok güldüm) :))
bu filmden çok şey beklediğimden olsa gerek fazla tatmin olmadım ama yine de rocky benim için bir efsanedir. bu arada filmi izlemenizi tavsiye ederim ama sinemada olması şart değil bakleyin cd si çıksın.
bilindik racky filmlerinin aksine bu film biraz daha ağır geçiyor. bol bol duygusallık var. ama racky 6 yani serinin son filmi için ideal bir son. filmden hareket beklemeyin fazla onun dışında izlenebilir bir film.
gereksiz bir film olmuş. adamı boks yaptırmak için ellerinden gelen çabayı göstermişler. zorlama bir senaryo. üstelik filmin ilk 1 saati çok sıkıcı. bir an önce boks yapsalar diyorsunuz. gerçekten gerek yoktu. tam bir hayal kırıklığı.. :(
Arkadaşlar neden bu filmi diğerleri gibi zannederek yorum yapyorsunuz?bu başka bir hikaye?sizce 60 yaşına gelmiş bir dünya şampiyonunun hala kahramanlık nutukları atması mı daha mantıklı olurdu?yoksa bu filmdeki gibi emekliliğini bir lokantada geçiren,anılarında yaşayan bir adamı anlatması mı...diğer hiç bir filminde olmayan sporcu duygusallığı hiçte abartı olmadan gayet güzel kurgulanmış..Serinin en güzel filmi 1 ve bu olmuş.Unutmayın ki Rocky 1 Taxi Driver'i geçerek oscar aldı.Rocky demek acı yok acı yok acı yok değil..Bunu gösterdi sly...Bu filimin adı rocky olmasa..Ya da bu Rocky 2 falan olsa buraya yazılan yorumlar daha farklı olurdu.Bence bu filmi eleştirirken geçmiş Rocky lere aldırmadan eleştiri yapın.Ben beğendim şahsen
filmin kurgusu çok güzel. tam 2007 yılına ait yapılmış.bilg. oyunlarından başlayıp.ringlere kadar uzanıyo. ve yine rocky yapıyo yapıcağını..süper film. duygusalık ön planda.seni seviyoruz rocky :)
ben bu 3 aydır büyük bi heyecaanla beklıyodum hatta eskı filmlerin en az 3 ker (abartmıyorum) seyrettim fakat bu film iğrenç ötesi hayatım da seyrettiğim en kötü 2. film 1.side dünyayı kurtaran adamın oğlu idi ben ce 10 mılyon vermeye hayatta değmez fakat eğer diyosanız ben illa gidecem yollunuz açık bAhtınız daha açık olsun (izzzllleeemmmeyyyiin)berbat
fiLmin iLk yaRısı taMaMen duYguSaL a baĞlanMış. iKinci yaRıda iSe taM beKLendiĞi gBi döVüŞe haZrLaNan hıRsLı RoCkY!!! saÇma oLan teK şeY aNLamSz bir kaDıNLa çocuĞu. diRek iLk fiLmdeKi ruH u yaKaLamaya çaLşmŞLar ve baŞarıLı oLduğuda söYLeNebiLir!!!
efsaneler bitmez biterlerse efsane olmazlar zaten bu gidişle stallone nin bu efsaneyi bitireceği yok diri tutmak için elinden geleni yapıyor. efsaneyide diri tutan hep eski filmleri zaten. izlerseniz göreceksiniz nostarjik çok gönderme yapmış eski bölümlerine. birşeyin anlaşılması lazım artık olmuyor vucudunu karizmasını gençliğini kaybetmiş ben işin açıkcası rockyi antronör olarak bekliyordum bu filminde dövüşmesini beklemiyordum stallone bu filminde efsaneye farklı bir boyut kazandırmış umarım bir sonraki bölüm olmaz çünkü bu işin rövanşı var :)
Bu filme giderken ciddi ve değişik duygular içersindeydim. Benim için Stallone'u Stallone yapan film Rocky serileriydi, Rambo serilerinden kendime adıma hep nefret etmişimdir. O bakımdan hafta sonu ilk seçtiğim film oldu bir yerde Efsane geri dönmüştü. Ancak, filmin ilk yarı itibariyle adeta hayal kırıklığına uğradım, eğer afişte Rocky Balboa yazmasa ve Stallone filmde oynamasa adeta başka bir film seyrediyorum zannedecektim, düşünün filmin ilk yarısında Rocky'nin meşhur jingle'ı ?Eye of the Tiger? çalmamıştı bile, yani tam bir fiyasko ile karşı karşıyaydım. Ancak, ikinci yarı özellikle maç oynamaya karar verip antrenmanlara çıktığı dakika ki meşhur jingle'ın girdiği sahneden sonra işte ?Efsane Geri Döndü? demeye başladım, bir zamanlar ünlü meşhur hit pop şarkısı ?Gidişim Suskundu, ama Dönüşüm Muhteşem Oldu? diyordu adeta ikinci yarıda Stallone bize. İşte ikinci yarıda benim için Rocky filmi başlamıştı, keşke ilk yarıda böyle olsaydı. 60'ını geçmiş Stallone yine zımba gibi, gençleri hiç aratmıyor. Sonuş olarak, ilk yarı itibariyle hayal kırıklığı, ikinci yarı itibariyle müthiş bir film var karşımızda.
nostalji dozu yüksek olmuş finale de bu yakışırdı zaten son 15 dakika için bir kaç kez daha izleyebilirim :D ve eğer bitecekse seriye böyle bir son gerekliydi bence 5. filmde askıda kalan birşeyler vardı ringlere güzel bi veda olmadan son nokta konulamazdı