Yağmurdan Önce
4,2

mamoru
mamoru

25 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Sadeliği, kareakterleri, mekanları ve müzikleriyle harika bir filmdi :DSavaşın ne denli gereksiz olduğunu ve yaşayanları anlatılamaz acılara gark ettiğini, mükemel bir kurguyla anlatmışlar. Filmde son-baş-orta sıralamasıyla anlatılmış hikaye ;)10 / 10
cemol
cemol

5 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
İç savaş gerçeğini yüzümüze yüzümüze çarpan,dokunaklı, müthiş bir sinema olayı.Zaman zaman yönetmenin eleştirileri birer ok haline dönüşüyor adeta.Kusursuz ve çarpıcı bir yapıt
faruk-sayin
faruk-sayin

6 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
Balkan coğrafyasının tarihî toplumsal yapısına ilişkin kesitler sunan filmde seyirciyi asıl çeken, filmin görsel ve müziksel şölene dönüşmesi... ben filmi seyrederken filmin konusundan çok, konu, doğa ve müzik arasındaki uyuma yoğunlaştım. "Yağmurdan Önce"yi seyretmemiş olmak büyük eksiklik ve kayıp.
emrahsahin98
emrahsahin98

22 Şubat 2005 tarihinde eklendi
Bir dergide bu filmde kullanılan sarmal kurgunun bütün Tarantino filmlerinden daha etkileyici olduğu yazıyordu.Buna tamamen katılmakla beraber müziğinin de mükemmel olduğunu düşünüyorum.İzlediğim en iyi Avrupa filmlerinden biri.10/10
zodiac-kadir
zodiac-kadir

11 Aralık 2009 tarihinde eklendi
mahsun kırmızıgül güneşi gördüm ü çekmeden bu filmi seyretmiş olsa kanımca daha oturaklı bi film yapabilirmiş....
yazarkafa
yazarkafa

18 Eylül 2006 tarihinde eklendi
insanın yüreğine dokunan kaliteli bir film...
erasmus1984
erasmus1984

21 Şubat 2007 tarihinde eklendi
madem ki balkanlar denen bu zalim ve bir o kadar da harika cografyada yasiyorsak, bu filmi izlememek buyuk bir eksiklik olur.. yugoslavya adi altinda beraber yasayan ve birseyler paylasmis milletlerin, nasil bir anda degistigini gosteren, insani derinden sarsan, tokat gibi vuran harika bir film...
10/10
da1980
da1980

21 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Yaşamdaki öykülerimizi hep kendi gözlüğümüzden hatırlarız çünkü böyle yaşarız. Film, tek bir noktada birleşen bir öykünün farklı açılardan irdelenmesi gibi. Bu irdelemeyi yaparkende siyasi, etnik, politik ve bireyler bazında yaşamın farklı döngülerini sunuyor. Ufkunuzu genişleten ve bir kez daha dünyada ki cahilliğin insanın en büyük kabusu olduğunu, içinizdeki yarayı acıtırcasına hatırlatan bir yapıt. Dün, bugün ve yarın kadar gerçek bir film. Şiddetle tavsiye ederim.
yuxel1907
yuxel1907

12 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
birbiriyle kesişen ve bağlantılı filmlerin atası sayılacak film,özellikle müzikler filmi daha da büyütüyor
Seninle Ben
Seninle Ben

18 Mayıs 2025 tarihinde eklendi
Böyle gerçekçi doğal filmler dönem filmleri tavsiyelerinize her zaman açığım.
Mükemmel film ruh haline uyan filmdir bu filme öyle rastladım vizyona girmesinden tam 30 yıl sonra.. felsefesi ve konuşmalar etkileyici 5 vermem gerkiyor. Kıyıda köşede kalmiş efsane filmler olurya bu onlardan biriydi . Yağmurdan önce katagorisinde çok iyi bir film. İyi bir filmde arayacağım ne varsa vardı. İzlemeyen kalmasın.