dolunay1903
15 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Açık söylemek gerekirse oyunculuklar fena olmamasına karşın film benim ilgimi çekmedi pek..Belkide roket yapıp uzaya gitmek gibi bir hayalim olmadığı içindir:)Yer yer sıkılarak yer yer heyecanlı otura kalka izledim filmi..Üstelik filmde adam ailesini (çocuklarını okuldan alarak felan)sadece kendi hayalini gerçekleştirmek için kullanıyormuş gibi geldi bana..Ne bileyim izlesenizde olur izlemesenizde seçim sizin!!
kesinlikle eskiden pazar gunu saat 10 da trt de yayinlanan aile filmleri kusagi icin bir film))..cok sicak sevimli ama iddiasiz ve bahsedilmeye pek layik degil..filmi izleyip ahirinda roket imal etmeye kalkacak bir tur ciftcisi var midir )))
Normal bir insanın düşleyemeyeceği bir hayali kurduğu için deli diye nitelendirilen bir adamın bu çılgınca hayalini gerçekleştirme çabasını oldukça etkileyici bir şekilde anlatırken aynı zamanda da eğlendiren bir film. Ailece izlenecek bir film arayanlara şiddetle öneririm.
Bir çeşit modern hezarfen hikayesi bu. Bundan 400 sene önce kanat takıp uçmaya çalışmak ne ise bugün bir adamın ahırında roket yapıp uzaya gitmeye çalışması da aynı şey.
Filmde önce karşımıza kasabada yaşayan ve oradaki herkesin tanıdığı bir çiftçi çıkıyor. Karısı garsonluk yaparak evi geçindiriyor.
Daha sonra öğreniyoruz ki bu adam uzay ve havacılık mezunu , savaş uçağı kullanmış ve nasa da astronotluk eğitimi almış. İşte işin bu kısmı biraz sırıtıyor , olmamış, filmde iyi bağlayamamışlar. Ayrıca final de fazla sönük.
Bu yüzden çok çok iyi bir film değil ama seyredilebilir güzel bir hikayesi var.
Eski bir nasa çalışanı olan Faramer,(Billy Bob Thornton)Tek hayali bir uzay mekiği yapmaktır.Fakat maddi sıkıntılar ve brokrasi engelleri yüzünden,hem ailesi,hem devlet,hem de askerle başı belaya girmektedir.Bunca sıkıntılar içerisinde mücadele vermeye çalışan Faramer,ilk denemesinin başarısız olmasından sonra hayalileri iyicene yıkılır.Daha sonra aile sininde desteğini arkasına alarak tekrar bir uzay mekiği yapamaya çalışır. Ve bu sefer başarılı olur.Sade,etkileyici ve farklı bir konuya sahip olan Hayale Yolculuk, Billy Bob Thornton üstün performansıyla izlemeye değer bir film olmuş.10/6.7
Süper bir film Aile filmi diyebilirim.Üstelikte ince esprileri ile filmi tamamlayanİnsanı sıkmayan ama yine fazla birşey beklenmemesi gereken bir filmanlıycağınız 10/7 :)