Tunahan Sayar
1 değerlendirme
24 Haziran 2024 tarihinde eklendi
Genel olarak izlemesi keyifli bir filmdi. Başrol olan kadın bazı sahnelerde duyguyu tam olarak yansıtamamış olsa da film kendini izlettiriyor. Ayrıca filmdeki hikaye klişelerden uzak, orijinal bir hikaye idi. Film bazı yerlerde yavaş ilerlediği için 1 yıldız kırdım ama filmi çok sevdim. Film kötü sonla bitmeseydi daha iyi olabilirdi.
Açıkçası bu kadar acımasızca eleştirilmesine anlam veremedim gayet başarılı gayet sıradışı bi filmdi. Konusu bazı yapımlara benzese de kendi içinde orjinal bi şekilde işlenmiş. Her uyandığı günün hangi günün devamı olduğunu bulmak çok eğlenceli oldu. Karmaşık görünse de tutarlıydı. Merak duygusu canlı kaldığından filmin nasıl bittiğini anlamıyorsunuz bile. Sadece finali böyle olmak zorunda değildi. Aslında kadın değiştirebilirdi ama yönetmenimiz mesaj verme kaygısı taşıdığından böyle bi final tercih etmiş. Ayrıca verilmek istenen alt metin çok bariz göze sokuluyordu. Yani sevdiğiniz birinin öleceğini bilseniz nasıl davranırdınız mesajı. Film güzeldi ben beğendim tavsiye edilir.
Bu filmi izlemeden önce, beyazperde eleştirilerinde Oktay Ege Kozak'ın yapmış olduğu eleştiriyi okudum. Filmi nasıl bir psikolojiyle izlediniz bilmiyorum ama bu yılın en kötü filmlerinden birisi olduğunu söylemişsiniz. Aradan 7 yıl geçmiş, filmi tekrar izledim ve bence 2007 yılında yapılmış en iyi filmlerden birisi. Filmin anlaşılması biraz güç ama olağan üstü bir kurgusu var, sürekli bir merak içerisinde izliyorsunuz. Bu da kendini başarıyla izlettiriyor. Sandra her zamanki gibi mükemmelsin.
Ben Premonition un sürükleyici bir yapım olduğunu düşünüyorum.Bu yapımı beğendiğimi söylemeden edemeyeceğim.Sonuç olarak Premonitiona 10 puan üzerinden 7,5 puan veriyorum ve izlemeyenlere bu yapımı öneriyorum.....
7 verdim. afişi ilgi çekici ama film çok da iyi değildi. vasatın biraz üstünde. sadece bir cümle kesidini çıkarttım filmden: "onun ölmesini önleyemem onu öldürmemle aynı şey mi?"
bencede birçok saçma sapan filmin yanında çok güzel diyebilirim beni etkiledi ve hala düşünmeye bile zorluyor. kolay kolay etkisini atamıyor insan. oyuncu kadrosuda filmde süperdi. ama keşke hüzünlü bitmeseydi....