sesqie
16 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Bir film olarak güzeldi ama kitapla pek alakası yoktu. Kısa kesmişler(tamam eksik sahneler olacaktı ama bu kadar değil) we çok değiştirmişler. Oyuncular çok iyiydi. İzlemenizi tavsiye ederim...
Ben bu filmi iki yönden ele alacağım. İlk olarak, şunu belirteyim karşımızda çok genç (ve anlatılanlara göre hiç okula gitmemiş) bir yazar var ve bu yazar kendi hayal gücüyle, tüm zamanların en ünlü fantastik-epik yazarlarına ve özellikle üstat Tolkien'a Miras Üçlemesi adı altındaki seriyle ( burada Eragon söz konusu) kafa tutuyor, hatta bu tarza aykırı (Siyahî bir asi kavim'den bahsediliyor, ama bilinir ki, bu tarz romanlarda mutlak ve tek ırk beyazlardır) konulara parmak basabiliyor. Gerçekten kim hangi yorumda bulunursa bulunsun objektif açıdan baktığımızda hakikaten takdir edilecek bir olay, belki üstat bugünleri görseydi o da Paolini'yi takdir ederdi kim bilir. Ben kitabı okuma fırsatı bulamamıştım ama ilk iş okuyacağım, ancak konuştuğum (ve bu tarzın adeta fanatiği olan arkadaşlarım bu kitaba aşina olmadıklarını söylediler, sanırım herkes için yeni bir tecrübe olacak). İkinci yönden, yani film yönünden bakınca, filmi maalesef yetersiz buldum. Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit'lerden anormal derecede esinlenilmiş hatta onların adeta taklidi gibi duruyor. Mesela, Urgallar'ı rahatlıkla ork'lar olarak tanılayabiliriz. Tabii daha bir sürü örneklemeler getirebilir. Ejderha çok fazla çocuksu ve saf yapılmış hâlbuki bu tarz romanlarda ejderhalar genelde korkulan yaratıklardır. Film bu tarz için anormal derecede kısa fazla detaya inemiyoruz. Jeromy Irons ve Malkovich gibi tecrübeli oyuncular çok fazla yetersiz kalmışlar filmi götüremiyorlar, yeni yetme Speelers ise adeta bir Elijah Wood olma çabasında ama ona ulaşması için ?birkaç fırın ekmek yemesi gerekiyor?. Bu filmden sonra diğer seriler de çevrilecek gözüküyor, ancak yine de bu serinin Yüzüklerin Efendisi'nin başarısına erişebileceğine inanmıyorum
savascı erkekler,fedakar ve kendini adayan kadınlar,yesıl ve huzur dolu tarlalar...iyi vakit gecirebilecegınız,aklınızda ejder bınıcılerının dövmelerının kalabılecegı,ejder 'saphıra'nın duygusal zekasının! kalabılecegı bır fılm.eragon olmamıs,savascılar heybetlı ve gosterıslı olur.arya liv tyler benzerı.savas ve egıtım sahnelerı az..hafif modda..belki kitabı cok daha ıyıdır.
film süper bir şey,konusu yerinde,hariki görsel efekler süper bir çalışma olmuş.umarım Eragon 2 en kısa zaman da çıkan Çünkü sonu benım devamın var dıyordu.Fantastik film severler için kaçırılmayacak bir film izleyin.
Lord of the Rings, Harry Potter tarzında, fantastik bir macera filmi.Christopher Paolini adlı genç (hatta gepgenç) yazarın üçlemesinden filme uyarlanmış bir hikaye anlatılıyor filmde.Kitabı okumadım ama muhtemelen filmden daha iyidir.Zira, filme uyarlanırken diyaloglar epeyce zayıf kalmış, sanki alelacele çekilmiş bir film izlenimi uyandı bende izledikten sonra.Çok daha iyi olabileceğini, izleyen herkesin farkedebilir sanırım.Bahsettiğim acelecilik, bana göre kimi sahnlerde de, efektlerde de hissediliyor.Kurgusunun pek oturmadığını anlamak için ise çok dikkatli olmak gerekmiyor...Film zayıf bazı yönlerine rağmen fena sayılmaz, keyif alarak izlenebilir bana göre.Sonuna bakılırsa ikincisi de çekilecek ama henüz bu yönde bir haber duyulmuş değil sinemaseverlerce.Belki de ilk film gibi aceleye getirmek istemediklerindendir :)))
Fantastik film olmaktan ileri gelen çekicili çok kötü,hatta yer yer komik diyalogları tarafından sadeleştirilmiş bir film.Özellikle filmin aksiyon içerikli sahnelerindeki cümleler size 'Dünyayı kurtaran adam' dan esintiler sunacak.Filmin kurgusu da hiç oturaklı değil.Bell ki bu kurgu üzerine bir film daha çekilecek.Daha kötüsünü yapabilirler.Evet evet , bunu becerebilirler
lord of the rings gibi olmasa da güzel film. yanlız çok kısa. biraz daha uzun olabilirdi ve daha ayrıntı verilebilirdi. ama olsun yinede güzel. izlemenizi tavsiye ederim...
beklediğimi verememişti,aslında pek de bişey beklemiyodum ama bu kadar sığ,kalitesiz ve sıkıcı olacağını da düşünmemiştim...kitapları çok güzelmiş ama sinemaya iyi uyarlanamamış bence...