filmde dövüş sahneleri çok az...dövüş ve savaş sahneleriyle dolu bir film bekliyorsanız hüsrana uğrarsınız.. ancak görsel açıdan güzel bir film olduğunu söyleyebiliriim
Cin sinemasinin en pahali prodiksuyonu olarak karsimiza gelen Altin cicegin laneti gorsel efektler ve gosterilen titizlik bakimindan her ne kadar alkisa takdir olsada dogu felsefesinin ve sozlerinin agirligi filme durgunluk veriyor. Imparatorluk ailesinin dustugu durum ise bir imparatorlugun dusebilecegi en kötü durumu bize yansitiyor. İzlenmesi muhakkak gerekli filmlerden bir tanesi olmasada izlemektende bir sey kaybetmeyeceginiz bir film.
Bu denli durağan ilerleyen ama bir o kadar da sizi içine çeken, hiç sıkılmadan, merakla, ilgiyle izlenen bir film..Özellikle görsel açıdan muhteşem bir yapıt..Muhakkak görülmeli.
bastan sona kadar sıkılmadan izledim . son yarım saati gercekten harikaydı ve de etkiledi beni . Görsel bakımdan çok iyi buldum bazı eksikleri var ama o kadarı da olur . Takıldıgım bir nokta şu oldu 10. yy da havai fişek varmıydı anlamıs değilim . dram , ihtiras , aşk , cesaret , savaş arıyorsanız kacırmayın derim .
Kaplan ve ejderha tadinda ama ihanetin ön planda oldugu sürekleyici heyecanli hele ki son 20 dakikasi inanilmaz güzel bir renk cümbüsü(özelliklede sarinin)olan tavsiyelik bir film ben 9 verdim:))
Tüm yeni nesil uzakdoğu sinema filmleri gibi bu film de görsel zenginlik ve ihtişamıyla dopdolu ve kendine özgü çizgileri felsefesi olan ,hollywood filmlerinde severek izlediğimiz klişeler ve yozlaşmalara karşı yeni bir nefes alternatif sunan uzakdoğu sinemasının estetik çizgileri bu filmde de karşımıza çıkıyor
Mekanlar ve kıyafetler mütiş bir ihtişam ve gösteriş içinde hazırlanmış gercekten sizde o kıfetlerin ve ihtişamın içinde yer almak istiyorsunuz ama sadece okadar.Bide bu görsel şölenin yanına daha iyi daha tamamlayıcı bir konusu olsaydı keşke.Bizim eski türk filmlerimizde de bu tür konular cok vardı tek farkı yeşilçamın olanaklarının yetersiz olmasıydı bu havayı aynı yansıtamamasının nedeni.Çok büyük beklentim yok görmek istiyorum derseniz izleyin ama izlemesenizde konusu yada konusuzluğumu demeli artık itibari ile birşey kacırmayacaksınz emin olun..........
senaryo gerçekten güzeldi kahraman filminini yönetmeninden olduğunu hatırlıyorum iki filmi kıyaslarsak bunun senaryosu daha iyi kahramanın görselliği daha muhteşemdi
gerçekten filmin harika bir görselliği var inanılmaz bir saray hikayesi saray entirikalarının hiç görülmemişleri filmde var ve müthiş bir final çok güzel bir film mutlaka izlenmeli
kaplan ve ejderhayla başlayan bu film serileri parlayan hançerler hero vb. gibi inanılmaz güzel filimler zincirine yeni bir film daha ekleniyo sabırsızlıkla bekliyorum ayrıca burdan film şirketlerine bi eleştiri film 2006 gösterime girmiş ama biz hala filmi izleme hayali kuruyoruz umarım yetkililer daha duyarlı olur herkesin izlemesini tafsiye ederim çünkü ouncuların geçmiş film kariyerleri ve asya kültürü filmlerin kaliteside ortada