Gelibolu
3,3

ozansarikaya
ozansarikaya

29 Ekim 2006 tarihinde eklendi
güzel belgesel ama biraz fazla tarafsız olmuş sanki...
vince15
vince15

15 Mart 2005 tarihinde eklendi
Müthiş bir fragman olmuş şok edici gerçekten bu arada ingilice fragmanda seslendirmeyi yapan kim fragmandaki Jeremy Irons değil peki kim ben o adamı çok merak ediyorum çünkü 5 hollywood filminin 4 ünde fragman seslendirmesini o yapıyor müthiş etkileyici bir ses gerçekten!
delaye
delaye

12 Mart 2005 tarihinde eklendi
En sonunda tarihimizi dünyaya tanıtmaya filmlerle de başladık. Umarım gerisi gelir...Bulabildiğim tüm gözlerle filmi beliyorum.
1983gs
1983gs

17 Mart 2007 tarihinde eklendi
bence güzel bi belgeseldiya yani bence eleştirirken bu kadarda acımasız olmayın ülkemizde sizce ne kadar çok belgesel yapılıyo yani belgesele verdigimiz önem nedir sizce onun için yapılan çalışmalarıda biraz destekleyelim kesinlikle güzel bi anlatımla işlenmiş konu kendim tarih ögretmeniyim ve ben begendim konunun işlenişini
zdilaver
zdilaver

11 Ekim 2005 tarihinde eklendi
eminim bu belgesel milliyetçilik yapsaydı, beğenmeyenlerin hepsi hayran kalcaklardı.sonuçta eğer bu bir belgeselse tarafsız olmak zorundadır zaten.
mawi-777
mawi-777

19 Mart 2005 tarihinde eklendi
genç ve de çok tecrübesiz bi yönetmene bu kadar sert eleştrilerde bulnmanın pek hoş olmadığı açık. çanakkalede okuduğum ve de bu yüzden rahatca gördüğüm hissedilen türklük ve kahramanlık duygusunu güzel bir şekilde yansıtması ama bunu tarafsızmış gibi yansıtması bence her yiğidin harcı değil o yüzden fazla yorum yapmaya ihtiyaç olduğgunu düşünmüyorum
iyomi
iyomi

24 Mart 2005 tarihinde eklendi
Gayet güzel bir filmdi.Çanakkale Savaşı hakkında oldukça bilgi veriyor.Sonuçta bi belgesel.Çok fazla abartılmaması gerek.
koktenersen
koktenersen

14 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Ben bütün söylenenlere rağmen belgeseli beğendim. Gerçekten tarafsız olmuş. Bir kahramanlık destanından ziyade bir belgesel tadında izlenmeli. Savaşın ağır yük ve kaybını güzel anlatmış. Müttefiklerin daha çok yazılı belgesi olduğu için sanırım o tarafa ağırlık verilmiş diye düşünüyorum. (8/10)
cemre-365
cemre-365

14 Eylül 2006 tarihinde eklendi
ya bizden biraz az bahsedilmiş
haceremail
haceremail

6 Haziran 2005 tarihinde eklendi
sinemada izledim ve bazı yerlerde gözlerim doldu.bence yorumlara aldırmadan izleyin ve objektif olmaya çalışın .çoğu kişi olumsuz yorumlardan etkileniyor çünki.arşivimde olması gerekiyor...
thisrock93
thisrock93

26 Kasım 2006 tarihinde eklendi
çok güzeldi ama belgesel tadındaydı.Açıkcası ben bu konuyu belgesel olarak değil de tam bir şekilde film olarak yapmayı düşlemiştim.
sethkyran
sethkyran

15 Mart 2005 tarihinde eklendi
iddialı bir yapıma benziyor. tarihin en büyük ve kanlı çarpışmalarından biri. 550.000 insanın hayatını kaybettiği bir savaş. 300000 anzak ve ingiliz 250.000 Türk. Mutlaka izlenmesi gerekir ne olursa olsun.
denito-2
denito-2

29 Mart 2005 tarihinde eklendi
şimdi de filmin içeriğine geçmek istiyorum..
ilk olarak seslendirmenin türkçe olması dışında,bu filme yönetmeni türk dedirtecek,bizim böyle önemli bir tarihi olayımızı anlattığını göstercek,fazla bir şey göremiyorum..
ben sadece bizim cephemiz anlatılsın, sürekli övülerek şişirilelim demiyorum, sonuçta bu savaşta karşı taraf da (bizim kadar olmasa da) çok kayıp verdi,onlar da zorluklar çekti; fakat örneğin ingiliz ordusunun en uzun yada en kısa boylu insanının adını öğrenmektense, belki de bizim için ölen şehitler hakkında biraz daha bilgi isterdim; ya da avustralya kaptanının gemisini nasıl kıyıya çıkardığından çok Atatürk'ün bu savaştaki öneminin 3 dakikadan fazla anlatılmasını isterdim, ya da mesela büyün film boyunca Gürsel Göncü den başka türk bilim adamlarının da bu savaş hakkında yorum yapmasını isterdim, tamam kabul ediyorum o zamanlar askerlerimiz içinde okuma yazma oldukça düşüktü fakat 0 diildi ve 3 mektuptan fazlasını isterdim.. daha bi çok şey daha isterdim fakat bunlar en göze batanlar.. bunları ben bir Atatürk'çü ve Türk biri olarak isterdim ama isterdim..
önceki yorumumda da dediğim gibi.. tarih dersi havasında olmuş ama türkiye'de bir tarih dersi değil!..
poiii
poiii

12 Mart 2005 tarihinde eklendi
Fragmanini sinemada izledigimde inanilmaz etkilendim. Dört gözle bekliyorum.
nopasaran-2
nopasaran-2

16 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
türk askerlerinin mektuplarına fazla yer verilemeyeşinin nedeni o zamanlar ülkemizde okuma yazmanın anzaklar kadar yaygın olmayışıydı.belgesel olarak harika bir film olmuş savaşı size çok güzel anlatıyor