4,1
İvan’ın Çocukluğu hakkında görüşlerin ?

15 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
Tarkovsky'ye başlamak için uygun. Hem çarpıcı, hem de kariyerinin diğer pek çok filmine göre izlemesi daha kolay. Ivan uzun süre aklınızdan çıkmayacak. Savaş, savaş, savaş. Sinemada da sayısız defa işlendi. Pek çok farklı açıdan. Fakat Ivan'ın Çocukluğu kesinlikle apayrı bir konumda.
29 Nisan 2011 tarihinde eklendi
Tarkovski sinemasında rüyalar ve düşler ile gerçek hep iç içe.. bu çok etkili bence.. film gayet akıcı ve oyuncular çok iyi.. film müzikleri yerli yerinde kullanılmış.. final istemediğim şekilde olsa da etkiliydi.. bir sahne var ki ivanın rüyasında, duvarda asılı duran asker üniforması ile gerçeküstü hesaplaşması.. beni en çok etkileyen sahneydi.. filmdeki tek kusur, sağlık görevlisi bayan karakterin ana tema içinde biraz yüzeysel ve havada kalmış olması.. fakat bu çok da rahatsız edici bir durum değil.. sonuç olarak en az andrei rublev kadar iyi bir film ivanın çocukluğu.. venedik film festivalinde altın aslan ödülünü kazanması da bunun bir göstergesi.. 8/10
10 Mart 2007 tarihinde eklendi
tarkovsky, öyle bir yönetmen ki izleyen bir kere daha izlemek zorunda kalıyor. bu film de öyle. ivan anlatılırken ne sadece ivan ne de sadece savaş anlatılıyor. o nedenle diğer tüm tarkovsky filmleri gibi bu film de tek bir sınıfa dahil etmek olmaz. bana sorarsanız tarkovsky filmlerini anlatmak için en doğru kelime 'büyülü' olurdu. ne şanslıyız ki dünyadan tarkovsky denilen adam geçmiş.
20 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Kesinlikle izlenmeli ,iyi bir yapım.
28 Haziran 2007 tarihinde eklendi
kelimeler bile yetersiz kalıyor . şu andaki popüler filmler beni bu kadar etkilemiyor. sanki onlarda sinema kokusu alamıyorumm
19 Ocak 2007 tarihinde eklendi
kalıplaşmış bir çok temayı alt eden varolmanın bu dünyada savaşla dahada zorlaştıgını gösteren ama bunu yaprken kurdugu muhteşem set muhteşem karelerle aklımıza kazıyan bir film yaşadıgımız dünyanın en büyük sanat insanlarından olan andrei tarkovskynin dünyaya ne kadar farklı baktıgını göstern filmi.tutup da kesin izleyin demek cok komik kacıyor çünkü bu film izledikten 15 dkika sonra biten bir film diil bir ders ve dersler almasını bilenedir.
9 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Hayatımda izlediğim en iyi filmlerden biri olduğunu rahatlıkla ve hiç düşünmeden söyleyebilirim. Tarkovsky ve çizdiği karakteri kahraman Ivan tek kelimeyle harika!