yani sonu dışında pek etkileyici bir film olduğunu söylüyemem yeşil yolda idam sahneleri daha dramatik ve duygusal yapılmıştı kenarından bile geçememiş bu film ama sıkılmadan izlene bilinir...
Film,büyükbabasını idam cezasından kurtarmak üzere yola çıkan genç bir avukatın öyküsü üzerine kurulu.Avukatın,büyükbabanın ve teyzenin anılarından yola çıkılarak ,geriye dönüşlerle kurgu zenginleştirilmiş.Üst kademe yönetimin her olaydan kendine çıkar sağlama düşünceside irdeleniyor.Yazar, Joh Grisham ın eseri üzerine kurulu film, ku klux klan ın zenciler dışındaki ırkçı saldırılarını inceliyor.Gruptaki kişilerden birisi olan Gene Hackman ın başarılı oyunu ile insanların yetişmesinde çevre aile ve toplumun ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.
kesinlikle izlenilmesi gereken bir film gene hackman ın oyunculugu ınanılmaz,o!donel kendıne uyan rolde!bence ılerleyıs olarak''deadman walking''ten daha iyi fakat final olarak ''deadman walking'' fark atar!!