filmin ana fikri 12 maymun ordusuyla aynı : gelecek , virüs , yok olan insanlık ve tek bir adam ! ama bu film biraz daha farklı bende farklı duygular uyandırdı ve bir çok mesaj içeriyor , mesaj şu ; bilim diye her şeyle oynamamak lazım , hayat bir hediye diğer mesaj; ölüm de bazen bir kurtuluş. uyandırdığı duygu şu yalnızlık gerçekden zor yani yalnız kalmak eğlenceli ama o kadar da fazla değil...yani izleyenler de biraz korku biraz hüzün biraz hareket bulacak tavsiye ediyorum kaçırmayın
Film senenin hayal kırıklığına uğratan filmi denilebilir. Orjinal sonu bitsede gitsek gibi olmuş. 2. sonunu izlemedim çokta merak ettirecek bir film değildi.
çok fazla hatalar barındırıyordu. sanki 2 günün birbirinden farkı varmış gibi bir gece yatakta yatıyorlar bir gece duş kabinde. bazıları güneş için kapı eşiğine kadar çıkabilirken nasıl bir ezikliktir ki tuzağa düştüğünde 30 cmlik gölgeyi aşamadılar.
will smith de arada kameraya bakmasa çok daha iyi bir aktör olacak ya neyse...
film başlarda çok sakın ve huzurlu ilerliyordu ama ortasında tempo yavaş yavaş hızlandı final sahnesi harikaydı özellikle wıll smıth film in bütün yükünü çok iyi taşımış son derece kaliteli bir filmdi.