Fahri07
11 Aralık 2010 tarihinde eklendi
filmin konusu ilginç olsada kurgusu yeterince izleyiciye yansıtılmamış.örneğin insanlara virüsün nasıl bulaştığı ve insanların nasıl ölmeye başladığı ilk sahnelerde gösterilmeliydi.sonra will smith nasıl yalnız kaldı?bu konuda eski zamana ait bazı sahneler kesik kesik gösterilsede bence yeterli değil.biraz daha düşünülerek ve uygulamaya geçilerek daha güzel bir film olabilirdi.10/4
İlk 7 dakikasını ancak izleyebildim.Vahşet ötesi rezil bir film.Arabayla son sürat kuşları ve geyikleri kovalaması, çarpması, geyiği silahla vurması, geyik yere düşüp can çekişirken aslanın gelip ona saldırması...Will Smith şaşırttı...
film belli bir noktaya kadar muhteşem..yani filmin ikinci yarısında birden senaryoya yamanan tanrının varlığının sorgulanması olayına kadar..film bu noktadan sonra sarsılmaya başlıyor ve saçma finaliyle sonlanıyor..
will smithin çok iyi bir performans sergilediği iyi bir film sadece. abartılacak bir yanı olmadığı gibi sıradışı bir tarafı da yok. eğlenmek ve iyi vakit geçirmek için yerinde bir tercih olabilir.
türü için oldukça iyi bir film. kafa yorulmuş sahneleri, konusu ve teması oldukça klişe olan filmi kurtarıyor. virüslü elemanlar ise maalesef bilgisayar oyunu grafikleri gibi duruyor, en önemli eksik bu belki de.
Tüm insanlar virüsten etkilenmiştir.Ve şehirde kimse kalmamıştır.Robert Neville (Will Smith) bu virüse karşı bir umar bulmak için savaşmaktadır.Ben bu filmi beğendim.Diğer zombi filmlerinden farklı bir film bence I am Legend.Bu filme 10 üzerinden 8 verdim.Will Smithin sayılı iyi filmleri arasında gösterilebilecek bir eser.
Ya herşey gerçekten öyle olsaydı? İnanın filmi izledikten sonra bunları düşünmedim değil ya ölümcül bir mikrop gerçekten insalığı tehtit edecek düzeye erişip bir türlü engellenemez hale gelseydi acaba dünya nasıl bir hale dönüşürdü, bunları derdin derin düşünürseniz konunun çok farklı yerlere gittiğini ve sonundada sizin inanışlarınız doğrultusunda bir sonuca varmanızı sağlayacağını düşünüyorum.I Am Legend, bilimkurgu-drama türünde daha öncede örneklerine sıkça rastladığımız türden bir film. Yalnız diğerlerine göre anlattığı hikaye çok daha korkutucu ve inandırıcı. Aynı zamanda bu tarz filmlerde hep aradığım o duygusal paradoksu da en iyi biçimde anlatabilen filmlerden birisi. Tüm filmi omuzlayan ve hikayeye yön veren will smith gerçekten bu filmindeki rolüyle benim gözümde de efsaneleşmiş durumda. Herkesin bu filmden ilham alarak hayatında, insanlık adına ve kendi yaşamları adına anlatılacak efsaneler gerçekleştirmesi dileğiyle...