mehmeterhanucarr
27 Ekim 2006 tarihinde eklendi
1963 yapımı bir film olması bakımından bile izlenebilir ki bu filmin altına alfred hitchcock gibi bir gerilim dahisi imzasını atmışsa bir şey demeye gerek yok zannederim, hitchcock un o zamanlar soluk sarışın bayanlara hayranlığının bir kere daha gündeme gelmesine sebep olan bir filmdir bu arada, başrol oyuncusundan dolayı, zamanına göre oldukça başarılı bir yapım tavsiye edilir
Gerilim filmlerinin merkezindeki usta yönetmen hıtchcockun bilinen o müthiş hikaye anlatımlarının zirve yaptıgı bu filmde gerilim ve drama olustururken bu sefer ınsanların yanlızlaşmalarının ve korkularının tam merkezine kuşları koydugu bu filmde kullanılan teknik kamera yakalayışları(kuşların gözünden sehri izleten,ağaçtan baktıran,benim en gözde sahneise kadın oyuncunun kulübede sıkışıp kaldıgı, kuşların ise camları kırmak üzere oldugu sahne.. Kamera hem filmin ne kadar sıkı fotoğrafik anlatım yakalayışını hem de özel efektlerin ne başarılı başarılı bir şekilde filme katkısını ortaya koyması).En güzel yerlerinden biriside hıtchcockun görüldügü sahne.
Özellikle kahramanlarımızın kuşlardan korunmak için kendilerini eve kapattıkları sahneye bayılıyorum.Bu zevki en son Shyalaman’ın Village’ında tatmıştım.
Nefis bir gerilim klasiği.Filmlerinde kuşları simgesel olarak kullanmayı çok seven Hithcock bu filminde başrolü onlara vermiş.Günlük yaşamda son derece masum olan bu yaratıkları çevresini tehdit edici bir gerilim unsuru gibi göstermiştir.Ki burda bir özdeşleştirme,bir benzetme hakimdir.Zararsız insanların da bir gün yok etme eğiliminde olabileceklerini kuş simgesiyle eşi benzeri görülmemiş bir biçimde anlatmış.Yönetmenin cok sevdiği kısa planlar,hızlı ve keskin kurgular bu filmde bir nebze terkedilmiş.Uzun bekleyişlerle dolu ağır bir kurgu denenmiş.Bunun nedeni saldırıların nereden geldiğinin belli olmadığının ve altta yatan sebebinin bilinemediğinin altını çizmektir.Bir diğer farklılık müzik kullanımının olmayışı bunun yerine kuş ve kanat seslerinin tercih edilmesi.Hatta bazen sessizlik de filmde gerilim öğesi olarak başvurulmuş ilginç bir tekniktir;kadının çığlık atmak için ağzını açması ama sesin cıkmaması.Yani yönetmen bu filminde de deneysellikten kaçınmamıştır, aksine çok yoğun olarak başvurduğu açıkça görülmektedir.Hitchcock hayranı olup da bu filmi izlemeyen varsa kesinlikle tavsiye ederim.
BUNA İNANAMIYACAKSINIZ!!!! bu filmi çok eski yıllarda izlemiştim.3 sene kadar önce odamda otururken film aklıma geldi,özellikle bir sahne kuş kanatlarını açmış ve cdamda duruyordu.bunu düşünürken birde baktım bir güvercin kendini benim camıma vuruyor. filmde korkmamıştım ama bu olay beni ürpertmişti......
sapık kadar olmasada o günün teknolojisine göre çok iyi ayarlanmış bir film.bide bu filmi ilk izlediğimde izlediğim kanalda 18 yaş ibaresi vardı.demiştim acaba bu filmde ne var ki.ama yinede yeri geldiğinde insanı geren film.hitchock ustanın usta olduğunu kantıladığı filmlerden birisi.7/10
hitchcock'un sewdiğim ama bayılmadığım bir filmi.bu filmde yine gerilim unsuru vardır ama ne bilim o hitchcock havası bazı oyunlar dışında yoktur.açılışı ve finali güzeldir,zart diye biter.kısacası sevmeyenlere saygı duyabilirim!!!ama ben severim
bana göre yapıldığı yıl ve ardından bir yirmi sene daha sonra kendini görebilen bir film. hitchcock u severim ama bu filmi bana hiç seslenmiyor. karekterler çok iyi işlenmiş ama bir eksik var. belki zamanımıza yenik düşmemeye çalışırken film yenik düşüyor. sıkıcı hemde çok sıkıcı( acımasızca oldu galiba) ben 39.BASAMAK filmini hiçbir yere sığdıramıyorum. asıl hitchcock bu filmde.
alfred h. un psychodan sonra yaptığı güzel korku filmi. alfred amca kuş saldırılarında sadece kuşların çıplıklarını verir kulağımıza, saldırıya uğrayanların sesi duyulmaz. böylece daha bi etkili olur o sahneler.. ayrıca finalinin mümkün olduğunca sıradan bitmesi ve yüzlerce değişik türde kuşun hareket etmden on dakika yerlerinde durması çok entereandır ki o sahneyi nasıl yapmışlar halen anlamam