arsev17
12 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Yaklaşık 10 yıl önce falan izlemiştim. Arşivimde duruyordu, bu gece çıkarıp tekrar izledim. Müthiş bir çizgi roman tarzı kara film. Herkesin seveceği tarzda bir film değil ama. Öyle ailecek falan izlenemez, sıkabilir. Ama gothic metali de çok seven biri olarak ben bu filmi seviyorum.
Müthiş bir film! Brandon Lee'nin böyle saçma bir nedenden ölmesi çok yazık oldu, keşke devamında da oynayabilseydi... The Crow hayatımda izlediğim en güzel filmlerden biridir. Tek kelimeyle M U H T E Ş E M!!! 10/10
Bu filmi izlemiş olanlar gibi şanslıyım ama dvdsine sahip olanlar kadar şanslı değilim maalesef. Deli gibi arıyorum dvdsini ama yok. 10 yıldan fazla olmuştur izleyeli. Ama üzerine daha iyisini izlemedim. Artık şunu anladım ki izlediğim her filmler benim 2.im olabilmek için yarışıyor. Şampiyonum belli çünkü.
kara ve kasvetli bi ortamda gecen sistem eleştirisi, aşk intikam kısaca birçok şeyden bahseden adına fan klüpleri açılmış, annemin bile sevdiği harika bir film.Brandon lee'nin ölümüyle de ününe ün yapmış(reklamın iisi kötüsü olmaz ya) ve de cok sevilmiştir. izlenmeli
filmler gerçek dünyadan kaçışı simgeler çoğu kez insanlar için. bir gün bir film izlersinz. bir anti-ütopyada, omuzunda kargası, beyaza boyalı yüzü, acı dolu ama ironik replikleriyle kurşunun zarar vermediği bir ölüm meleğinin; 'katillerin katili' olarak kendisini ve sevdiği kadını öldüren bir grup kötüyü cezalandırdığı görürsünüz. o iki saat için gerçekler farklı oluvermiştir birden. zorbalık ve haksızlıkla, salt kötülükle mücadelenin başarılı olacağına, adaletin bir gün, bir şekilde yerini bulacağına dair inancınız artar. ancak adalet yerini bulsa, katiller hakkettikleri cehennemi yaşasa da iki gencecik insan hiç uğruna ölmüş, birlikte geçirebilecekleri bir ömürden olmuşlardır. her ne kadar filmin sonunda shelly ve eric’in yeniden birlikte olduklarını görsek de, insanlar ölse, gerçek aşk sonsuza dek sürse de, bu yönüyle içimi hep hüzünle dolduran bir filmdir the crow. bir intikam hikayesini anlatmakla birlikte kanımca aşk ve sevgi üzerine çekilmiş en güzel filmlerden biridir, romantizmin doruklarında gezinir. yan karakterlerin sağlamlığı, çekimleri, atmosferi, karanlık ve gotik yapısı, diyalogları, vermek istediği mesajları gözümüze gözümüze sokmayışı ile her zaman kalbimde ayrı bir yeri olacaktır. trajik bir raslantıyla brandon lee’nin filmin çekimlerinde ölmesi, sarah’nın 'real love is forever' demesinin ardından perdede beliren 'for brandon and eliza'yazısı da filmin sahip olduğu duygusal derinliği artıran bir yürek burgusudur...
seyrettigim en güzel ÇR uyarlaması. müzik ve atmosfer çok ii. brandon lee apayrı zaten. crow beklenilmiycek kadar duygusal. ama hala dvdsi çıkmadı. dvxle idare ediyoz.
Bu film hakkında birçok efsaneler anlatılır ne kadarı doğru nekadarı yanlış bilinmez ama çok farklı ve özgün bir tarza ve anlatıma sahip.Bir benzerine rastlamanız çok zor...