fidelio82
24 Ocak 2005 tarihinde eklendi
imdb puani 8.2 ewet ama 12 kisi oy kullanmis sadece.. Yoksa ilk 100 e girerdi o puanla.. Filmi izlemedim ama yorumlara bakilirsa goradan daha iyi degil. Zamanim olursa gidecegim
Ben de 'kıvılcımarduk' arkadaşımıza sonuna kadar katılıyorum.Vizyona girmeyen filmlerin oylamaya açılmasına başından beri karşıyım ve çok saçma buluyorum!Bu olay korsan’ları tanımak anlamına geliyor!Bence acilen vizyona girmemiş filmlerin bütün puanları silinip vizyona girmeden de açılmamalı!Ben buradaki yorumlara önem veren biri olarak bu uygulamadan çok rahatsızım!Eminim benim ve aşağıdaki 2 arkadaşımız gibi çoğunluk da karşıdır.Saygılar...
Filmin fragmanı bile güzel değil oysa ki bi filmin tanıtımında filmden güzel sahnele seçilip koyulur ama bu filmde hiç güzel sahnede yok maksat bi tane film yapalım belki olursa
ya arkadaslarhikaye guzel, yonetmen iyi, oyuncular da iyi. sadece mehmet ali erbil ismine takildim. yanlis anlasilmasin, cok yetenekli bi oyuncu cok da guldurur beni, severim kendisini. ama her filmde de gormek bunaltmaya basladi. bizim zengin bi kadromuz yok mu yoksa?
aslında filmi tabii ki oyuncu kadrosuna göre değerlendirmek yanlış diye düşünüyorum ama...benim içinde sadece haluk bilginer vede birol ünel isimleri yeterli gibi geliyo..ayrıca haldun boysan baan göre çok iyi bi oyuncu gemide filminden anımsayacağımız gibi...bunun yanı sıra bayan oyunucularda herc ne kadar pekte tecrübeli olmasalarda bana göre iyi...bunun yanı sıra bana kalırsa filmin yönetmeni oğuzhan tercanında uzun süre film çekmemiş olmasıda bana kalırsa bi artı çünkü yeniden film çekmek için bana kalırsa yönetmenin bütün bilgilerini vede tecrübesini filme aktarması gerekiyo...bide konu var tabii ki..ilginç gidelim görelim..:))
NEDEN hala böyle filmleri çekme ihtiyacı duyuyorlar anlamıyorum.Yani bakıyosunuz Türk Filmlerine %80 komedi ve neredeyse bi çogu birbirine benziyor.Neden hiç kimse yeni bişi üretmeye çalışmıyo.Maliyetse bir çok oskarlık filmin bile fazla maliyeti olmadan kazandı oskarı.Şöyle bir baktıgınızda Türk Gerilim -Bilim Kurgu- Aksiyon-Macera-Polisiye-Korku-Savaş-Tarih Filmleri bir elin parmaklarını bile doldurmuyor.Artık Türk Fİlmlerinin yeni tarzlarda yeni filmler üretmesinin zamanı geldi ve geçeli de çok oldu.Bu gibi filmlerin yapımı çok kolay ve bence farklı iki Yönetmenin çektigi zaman pek bir kalite farkı olmaz.Artık sinemada önemli olan seyirciyi güldürmek diğil asıl olan seyirciyi korkutmak ,germek,heyecanlandırmak oldu Türk filimlerinde.Bunun gibi FİLM yapacak yönetmen ve yapımcılar ne zaman gelecek merakla bekliyorum.Ve artık ÜÇ BEŞ OYUNCUNUN İSMİNİN ARKASINA SAKLANIPTA PARA AMAÇLI FİLM YAPMAYINIZ