Gazel-Punc
17 Aralık 2010 tarihinde eklendi
bumudur budur abi animeye çocuk filmi diyenler bi izlesin bakalım hala öylemi düşünücekler yanlız duygusal insanlara pek tavsiye etmem baya etkiliyebilir 1010 bence
Hiç bu kadar ağlamamıştım schindlerin listesine kafa tutacak tek film hatta bence ondan bile daha iyi hayatımda bi filmde bu kadar ağlamamıştım katı biri olmama rağmen.izledikten sonra keşke izlemeseydim dedim.Aklımdan çıkmıyor bi türlü setsuko, bilmiyorumki daha ne denebilir bu filme neden puanı bu kadar düşük anlamıyorum daha ne bekliyosunuzki.Şiddetle tavsiye ediyorum bide orjinal dilini bulursanız onu izleyin puanım 10/100
Uzun zamandır böyle dokunaklı film izlememiştim. bir çok savaş eleştirisi film izlememe rağmen hiçbiri bu ölçüde bir etki bırakmadı.Şiddetle tavsiye edilir...
2 dünya savaşı bazı insanlar toplumları kendi hevesleri için savaşa çekerler olanlar hep çocuklara mazlumlara olur savaşta cephede olmek geride kalmaktan daha iyidir savaşın ortasında kalan 2 çocuk açlık yoksulluk anneleri ve babaları ölmüştür gerisini izleyin savaş sahneleri yok sadece bombardıma sahneleri olmasına rağmen savaşı hissettiren atmosferi ile 10 numara bir dram
mükemmel bi anime bi anime sewer olarak cok etkilendim gercekten bi piyanistte bu kadar duygulandım bi de bu filmde izlemeyen arkadaslara kesinlikle tawsiye ediyorum bence 10 üzerinden 10 u hakediyor bu anime sadece olayı kendi başınıza geliyomuş gibi düşünmeniz yeterli!...
hayatım boyunca izlerken duygulandığım çok film olmuştur ama izledikten günlerce sonra bile etkisinden çıkamadığım böylesine gerçekçi ve dokunaklı bir filme ( üstelik bir çizgi film )belki çok iddialı olabilir ama rastlamadığımı söyleyebilirim.
ikinci dünya savaşına japonyaya gidiyoruz bu filmde.iki kardeşin savaşın acımasızlığı karşısında yaşama tutunma mücadelelrine tanık oluyoruz.savaş öylesine yalın ve olduğu gibi veriliyorki,drmatik yapısıyla en iyi savaş eleştirisi filmlerinden biri haline geliyor bu anime.japon animelerinin en güzel örneklerinden.özellikle küçük kız kardeşin trajedisi gözpınarlarınızı harekete geçirecek cinsten.