az önce bir daha çıkarıp izledim..10 senedir arada bir bu filmi seyretmek sizi toparlıyor..benim için sinema tarihinin 1 numarası..herşeyiyle başyapıt..
haftada bir bu filme bakıyorum... yorum yapılcak bi film diil çünkü mükemmel. işlediği aşk konusuyla, özgürlük konusuyla, intikam ve hırsıyla ve tabiki müziğiyle mükemmel bir film olmuş.. the best film on the world for me... 10/100000000....
İskoçyanın evlatları,diye başlayıp özgürlüğü anlattığı o sahne izlenmeye ve takdire değer,film olduğunu bilmesem hani kalkıp savaşa gidecektim.(dikkat edin o sahnede gözleriniz dolmasın.)
işte ben buna film derim...Film herşeyi anlatıyor.Arşivimin başsıralarında duran bir yapıt.İzlemeyen varsa mutlaka izlesin.Bu arada "ayna_fb27" nickli üye az yorum yapılmış demişsin.12 sayfa yorum sence az mı ?
Savaş filmlerinden hiç hoşlanmadığım için filmi izlememiştim.DVDsini aldım ve ilk defa dün gece izledim..ve şunu söylüyorum...yazıklar olsun bana.düne kadar film izlememişim..
Bu film hakkında "kesinlikle en iyisi" demek bile az kalıyor bence.. içinde hertürlü duyguyu barındıran müthiş bir yapımdır.. izlemeyen herkese rahatlıkla önerebilirim..Kesinlikle mükemmel. Cesur yüreği izlemeden başka hiçbir filmi izlemeyin..
Bu film için ne diyebilirimkii bir şaheser bir baş yapıtt parmakla gösterilcek yegane filmlerden birisi şüphesizz.
İzlerken ağlamaklı oldum bir filmm okadar çok izledimki sayısını bile bilmiyorum her seferinde sanki yeni izliyormuşum gibi bir duyguda seyrettiriyor kendini gerçekten mükemmel bir film.
Eğer bu filmi izlemiyen Arkadaşlar var ise en kısa zamanda temin edip izlesinler. 10/10 aslında hakkı 10/1000 bu filmin.
bu film başka bir şey gerçekten.. özgürlük mücadelesinin daha iyi anlatıldığı bir film hatırlamıyorum.. bu filmden sonra mel gibson kendisine sinemada gerçek bir yer edindi..gelmiş geçmiş en iyi 10 filmden biri...