Cesuryürek
    4,8
    Cesuryürek hakkında görüşlerin ?

Yusuf Yaldıran
    Yusuf Yaldıran

20 Mayıs 2023 tarihinde eklendi
    Filme asla kötü diyemeyiz iyi bir film dünyanın en iyi filmi değil bazı sahneler çok uzundu insanı sıkıyor birde aynı filmi Türkler yapsa insanlar ne tepki verirdi acaba işte bu gerçek tarih değil insanları kandırmayın falan eleştirdiğimizi zannediyoruz lakin linçliyoruz daha bilinçli şekilde eleştirdiğimiz günlerde görüşmek üzere hoşçakalın
    Yunus Emre Tırpan
    Yunus Emre Tırpan

2 Kasım 2022 tarihinde eklendi
    Filmin uzunluğunu beğenmedim,İngilizce altyazılı seyrettiğim için İngilizcesini de pek beğenmedim,çünkü komplikeydi fakat sinematografisi ve oyunculuk performansları oldukça iyiyidi,boş zamanda seyredilebilir bir savaş filmi.
    Şamil Ö.
    Şamil Ö.

30 Nisan 2017 tarihinde eklendi
    Braveheart ülkemizde onbinlerce kez izlenmiş ve belki de yerli sinemaseverlerimizin en fazla bildiği yabancı filmler listesinde ilk üçe girebilecek bir film. Türk sinemaseverlerin Braveheart'a gösterdiği bu ilginin en büyük sebebi bence bizler gibi bağımsızlığını kazanabilmek için çok kanı dökülmüş bir millet olan İskoçların bağımsızlığını anlatması ve İskoç halkının bağımsızlık mücadelesi ile bizim Zaman'ında verdiğimiz mücadeleyi benzetmesi. Braveheart'ın dünya çapında neden bu kadar izlendiği faktörüne gelecek olursak ise tarihsel bir olayın, kişiliğin başarılı bir şekilde anlatımı, dolgun bir senaryo, başarılı bir prodüksiyon ve usta oyuncular diyebiliriz. Filmin yönetmen koltuğunda sinemaseverlerin yakından tanıdığı bir isim olan Mel Gibson oturuyor, sanatçı aynı Zaman'da başrolde de William Wallace karakterine etkileyici bir şekilde can veriyor. Murron rolündeki Catherine McCurmock ise filmde çok az görünmesine rağmen saf ve temiz güzelliğiyle izleyicinin aklında yerini alıyor ve Murrona, Williams gözüyle baktırıyor. Son olarak bütün bu faktörler Braveheart'ı 10 dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve En İyi Film dalında 1996 yılının Oscar'ını almış kült bir eser yapıyor.
    samsunlu rıza
    samsunlu rıza

24 Mart 2015 tarihinde eklendi
    1995 yılındaki etkisi neyse bugünde o...izlendiğinde bu tarzı sevenler için eskimeyecek bir film..
    poltergeist
    poltergeist

30 Haziran 2011 tarihinde eklendi
    Müzikleri ve savaş sahneleri iyiydi. 6/10
    ultraaslanserhat
    ultraaslanserhat

24 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    kesinlikle bir başyapıttır mel gibson oyuncu ve yönetmen olarak alnının akıyla bu işten çıkmayı bilmiştir film üstün sanat ve görüntü yönetimi ve harika müzikleriyle adeta izleyiciyi içine çekiyor ayrıca görsel efektlerde bir harika yanlız filmde bir çok çekim ve devamlılık hatası var örneğin bir sahnede wallace ın önce balta sonra çıplak elle sonra kılçla koştması film in bir sahnesinde atlar yürüken kadraja yeşil t shirt li şapkalı giyimi gayet modern birinin girmesi gibi ama bunlar küçük detaylar filmin en büyük eksiği ise zaman zaman izleyiciyi yakalmak daha samimi bir ortam yaratmak için başvurduğu amerikan tarzı espiri anlayışı yani viatnam filmlerinde görmüş olduğumuz iğrenç espri anlayışı malesef çok az da olsa böylesine bir başyapıttada karşımıza çıkabiliyor ama eksiğiyle fazlasıyla yinede bir başyapıttır hala izlemeyen varsa şiddetle tavsiye edrim