bildigim kadarıyla mel gibson butun servetini bu filme harcamıs ve karsılıgınıda aldıı her sey bi yana kisiden kisiye deisebilir ama bnce su ana kadar yapılmıs en ıyı film
Film o kadar ki her seferinde gözleriniz doluyor.son sahnede herkes gibi sizde tekliflerini kabul et diyorsunuz yani o kadar filme bağlanıyorsunuz ama mel yani walace "Freedom" diye bağırıyor ve final tek kelime ile mükemmel.bu filmi izlemeyen varmıdır bilmiyorum..
cesuryürek dışında hiçbir film özgürlüğü ve aşkı beraber konu edinerek bu kadar iyi anlatamaz.defalarca izlediğim ve izleyebileceğim artık repliklerini kelimesi kelimesime ezberlediğim bir film..
özgürlüüüüüüüüüüüüüüüükkkkkk.mükemmel ötesi eşi benzeri olmayan bir film.5 oscar az bile ve film müziklerinin de oscar alması gerekiyordu.mel gibson süper
Aslında filme yeterince yorum yapmış biri olarak yorum yapma gereği duymamıştım ki,'Her şeyimizi alabilirler ama özgürlüğümüzü asla' bu cümlenin geçtiği o sahnenin komik olduğunu düşünenler için bir kaç söz söylemek istedim.Orda anlatılmak isteneni nasıl anlamışlar acaba'tabii filmi izlerken bulundukları ruh hali de önemli(Film için)...Orda olaylara her iki açıdan da nasıl bakıldığı anlatılıyor.Yıllarca savaş kaybetmediklerini söyleyip,bununla gurur duyan ve yanlarından bile geçilmeyen İngilizler ile tüm hakları elinden alınmış ki hatta evlenme hakkını gasp etmek için eşlerine el konulmuş İskoçlar’ın mücadelesine komik demek gerçekten de ilginç...(sözlerim kesinlikle kişisel satışma değildir.)Spor sevenler mutlaka bileceklerdir.Tenniste servis kullananların topa özel vuruşları vardır bunlardan biri de (aces)’tir ki buna rakip oyuncular karşılık veremez ve puanı aces yapan oyuncu alır.İşte sinema için ben bu filmin aceslik bir film olduğunu düşünüyorum ve izlemek isteyenlere tavsiye ediyorum.
En iyi film denince aklıma 3 film gelir devamlı. cesur yürek, esaretin bedeli ve baba. her defasındada kalbimden biraz daha cesur yürek demek geçer. bende öyle derim :)
en iyilerden birisi demiyorum en iisidir filmlerin içinde cesuryürek..içinde en ii savaş sahneleri,en ii vahşet,en büyük aşk,en ii kahramanlık öyküsü ve en ii konuyu içerdiğinden dolayı..isterse 1 günde çekilmiş olsun daha iyisi gelmedi gelmezde!! kötü eleştiri yapanlarda tapar bu filme bakmayın onlara keza kimse beğenmediği bi film için pc başına geçip uraşmaz yorum yazmak için..izlemeyen arkadaşları çok kıskanıyorum bu zevki ilk defa tadacakları için ama herşeye rağmen izledikçe izleyesi geliyor insanın..izlemeyenler en acilinden bir cd sini edinsinler kaçmaz!!!