Hesabım
    Joachim Trier Filmi ‘Worst Person in the World’den Fragman

    Cannes'dan ödülle dönen filmden fragman yayında

    Cannes Film Festivali'nin bu yılki ana yarışmasının en beğenilen eserlerinden biri Norveçli yönetmen Joachim Trier'in “Worst Person in the World” filmi oldu. Yönetmenin “Oslo Üçlemesi”ndeki “Reprise” ve “Oslo, 31 Ağustos”tan sonraki üçüncü filmi olan bu romantik kara komedi, Renate Reinsve'ye En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı. 15 Ekim'de vizyona girecek olan filmin ilk fragmanı ise yayında.

    Neon firmasının paylaştığı resmi özete göre; “Worst Person in the World, çağdaş Oslo'da aşk ve anlam arayışı hakkında modern bir drama. Aşk hayatının sıkıntılı sularında gezinirken, kariyer yolunu bulmak için mücadele eden ve bu durum, kendisini gerçekte kim olduğuna bakmaya yönlendiren genç bir kadın olan Julie'nin (Reinsve) hayatındaki dört yılı anlatıyor.”

    Filmin başarıları ve topladığı beğeni, Neon'un bir sonraki yabancı dil ödülleri için umut verici ve Norveç'ten En İyi Uluslararası Film Oscar'ı için olası bir başvuru ihtimali gibi görünüyor. Filmin olumlu eleştirileri arasında Trier'in son filminin özgünlüğe bir dokunuş olduğu belirtildi. "Julie'nin hayatı, izleyicilere bir yol gösterecek ve bazı zorlukların karşısında ne yapmamız gerektiğini hatırlatacak." yorumları yapıldı.

    Senaryo, Trier tarafından, hemen her filminde beraber çalıştığı, ödüllü senrist Eskil Vogt'la birlikte yazıldı. Filmin başrollerinde Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum, Hans Olav Brenner, Helene Bjøreby ve Vidar Sandem yer alıyor. Film, Amerika ve birçok ülkede 15 Ekim tarihinde gösterime girecek. Ülkemiz için henüz net bir tarih yok. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top