Hesabım
    Cannes Film Festivali Açılışından Renkli Anlar

    Ünlü isimler, kırmızı halıda boy gösterdi

    74. Cannes Film Festivali, Leos Carax'ın Annette filminin gösterimiyle başladı. Gösterim dışında bir de tören düzenlendi ve Spike Lee ile Jodie Foster özel ödüllerini kabul etti. Törende Pedro Almodovar ve Bong Joon Ho da hazır bulundu. Festivali ve sinema salonlarını özleyen sinemaseverler ve sektör insanları etkinlik alanlarını doldurdu. Daha sonra Leos Carax'ın merakla beklenen filmi Annette'in gösterimi yapıldı ve festival resmen açılmış oldu. Beş dakika boyunca alkışlanan filmin kadrosu da gösterimde yer aldı. 

    Açılış gecesi, Cannes için alışılmış olan uzun bir sunumla başladı. Çocukken bir Fransız okuluna giden ve Cannes'daki konuşmalarını akıcı bir şekilde Fransızca yapan Foster, kariyeri için fahri Palme d'Or aldı. Foster, ana dillerini mükemmel bir şekilde konuşarak Fransız kalabalığın gözlerini kamaştırdı ve izleyicilere, "Yani dışarı çıkmak, giyinmek iyi hissettiriyor." dedi. Oscar ödüllü oyuncu, pandemi sırasında sinemanın bazı aksiliklerle karşılaştığını ancak yine de orada olduğunu söyleyerek devam etti: “Bizi harekete geçirmek, eğlendirmek için her zamankinden daha canlı bir sektöre ihtiyaç var."

    Lee, ayakta alkışlanmadan hemen önce, “Oturmadan önce söylemem gereken bir şey var. Keşke Jodie Foster gibi Fransızca konuşabilseydim.” dedi. Oscar ödüllü yönetmenin “Do the Right Thing”den “BlacKkKlansman”a kadar ünlü filmografisinin klipleri, Nina Simone'un parçası aracılığıyla gösterildi. Cannes Film Festivali'nin direktörü Thierry Fremaux, geleneksel sarılma ve selamlaşma ritüelini atladı ve daha sonra bir konuşma gerçekleştirdi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top