Hesabım
    Usta Sanatçı Toygun Ateş, Hayatını Kaybetti

    Toygun Ateş'e veda.

    Tiyatro ve sinema sanatçısı Toygun Ateş'in yaşamını yitirdiği duyuruldu. Ateş, coronavirüs salgınının hayattan kopardığı değerli isimlerden biri oldu. Oyuncunun vefat etmesinden önce Malatya'da bir korku filminin çekimleriyle meşgul olduğu biliniyor.

    Son yıllarda rol aldığı Huzur Sokağı, Düğün Dernek, Kırıntılar, Siccin, Deccal 2, Cin-i AyetSokağın Çocukları gibi yapımlarla yeni nesil izleyicilerin karşısına çıkan Toygun Ateş, 66 yaşında hayatını kaybetti. Tiyatro ve sinema emekçisi Ateş, bir korku filminin çekimleri için Malatya'da bulunuyordu. 6 Şubat tarihindeki test sonucuyla birlikte orada yakalandığı mutasyonlu coronavirüs nedeniyle yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Oyuncunun durumunun ağırlaşmasının ardından İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde entübe edildiği belirtilirken vefat haberi geldi. Hastaneden gelen açıklamaya göre oyuncu 9 gündür orada tedavi ediliyordu ve bugün öğle saatlerinde fenalaştı. Böbreklerinin iflas ettiği, solunum ve diyaliz cihazlarına bağlandığı belirtilen Toygun Ateş'in durumunu eşi Victoria Kırgız anlattı.

    1954 doğumlu Toygun Ateş, İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olarak oyunculuk hayatına başlamıştı. 1976'da başladığı kariyerine onlarca filmle devam etti. Oyunculuğunun yanı sıra sinema yönetmeni ve film senaristi olduğu bilinen Ateş, Hacivat ve Karagöz filmini yönetmiş, senaryosunu kaleme almıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top