Hesabım
    Mélanie Laurent, İkinci Dünya Savaşı Dramasında Elle & Dakota Fanning'i Yönetecek

    Sony’nin yeni projesinin adı The Nightingale oldu.

    Woohae Cho/Getty Images

    Sony, genç yönetmen Greta Gerwig'in “Little Women” filminin çıkışıyla 2019'da oldukça güzel bir vizyon geçirdi. Film, eleştirmenler ve ödül organları tarafından eşit derecede beğenildi. Yıl boyunca alkış ve övgüler kazanan film, aynı zamanda dünya çapında 200 milyon dolardan fazla kazanan stüdyo için bir gişe başarısına da dönüştü. 2020 yılında stüdyo aynı başarısını “The Nightingale” ile tekrarlamayı umuyor.

    Sony, İkinci Dünya Savaşı draması “The Nightingale”e Noel 2020 çıkış tarihi verdi. Stüdyo, filmin tarihini duyurmanın yanı sıra, yönetmen Mélanie Laurent ile aktris Elle ve Dakota Fanning'in kadroya liderlik ettiği yaratıcı ekibi de açıkladı. “The Nightingale” hakkında son gelen bilgi Kristin Hannah'nın romanına dayanan bir hikayeye sahip olduğu. Projes, 2016'da film yapımcısı Michelle MacLaren tarafından yönetilecekti ama o dönemde rafa kalktı ve şimdi Laurent çok satan romanı büyük ekrana uyarlamak için yönetmen koltuğuna oturdu. Hikaye, II. Dünya Savaşı arifesinde, Fransa'nın Alman işgaline karşı hayatta kalmak ve direnmek için bir araya gelen iki kız kardeşin yaşadıklarını anlatıyor. Senaryo, müttefik askerlerini düşüren ve savaş sırasında Yahudi çocukları gizlemeye yardımcı olan Fransız direnişinin gerçek hayattaki kadınlarından esinlendi.

    Film, yönetmen Laurent tarafından, Dana Stevens'ın senaryosuna dayanarak yönetilecek. Beğenilen bir oyuncu olan Laurent, son zamanlarda kameranın arkasında daha çok yer alıyor. “The Nightingale”den önce Laurent'in yönettiği filmler arasında “Galveston”, “Plonger” ve “Respire” gibi filmler yer alıyor. Laurent, 2018'de piyasaya sürülen “Galveston” filminde Elle Fanning ile birlikte çalışmıştı. The Nightingale, 25 Aralık 2020 tarihinde gösterime girecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top