Hesabım
    2018'de Yerli Gişenin En Çok Kazanan Filmleri Hangileri?

    2018'de en çok hangi filmleri izledik?

    Bir senenin daha sonuna geldik çattık. Bu yıl sinema açısından oldukça verimli oldu. Pek çok yerli ve yabancı film ülkemizde sinemalarımıza konuk olup seyircilerle buluştu. Komedi, korku, dram, fantastik, animasyon ve aksiyon gibi sinema yelpazesinin farklı yerlerindeki pek çok tür yeni mahsüllerine de sahip olmuş oldu.

    Yılın bitmesine henüz 19 gün var ancak ilk 20'de hangi filmlerin yer alacağı kesinleşmiş gibi görünüyor. Bu yılki ilk 20'nin ağırlığı her zaman olduğu gibi yine yerli filmlerde. Listede 13 yerli film bulunuyor. Listenin ilk 5'ini tamamen yerli yapımlar oluştururken, ilk 10'da ise yalnızca 2 yabancı film yer alıyor.

    Son 10 yılda yalnızca 8 film 5 milyon seyirci barajını geçmeyi başardı. Aynı yıl içinde birden fazla filmin bu barajı geçmesi ise yalnızca 2014 ve 2017 yıllarında gerçekleşebildi. Bu yıl 5 milyon seyirciyi aşabilen tek film dram yapımı Müslüm oldu. Hala sinemalarda dönmeye devam eden "Müslüm"ün, sıralamada kendisini takip eden filmle de arasında 879.751 seyirci var. O yüzden bu yılın galibini şimdiden ilan etmekte pek de sakınca yok.

    Listede yer alan ve hala vizyon yolculuğunu sürdüren kimi filmlerin yıl sonuna kadar sıralamada önünde olan yapımları geçmesi çok yüksek ihtimallere sahip. Ancak ilk 20'deki filmlerden herhangi birinin yerine başka bir yapımın listeye dahil olmayacağı kesin. 

    İşte bu yılın en çok izlenmiş olan filmleri...

    Not: Sıralama 12.12.2018 tarihli boxofficeturkiye.com verileri ile hazırlanmıştır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top