Hesabım
    Sanal Hayatlar (Disconnect) Filminden Altyazılı Fragman

    İnternet çağında bireyler arası iletişim sorunlarını perdeye taşıyan film 2 Ağustos'ta vizyona girecek.

    Bu yıl yapılan 32. İstanbul Film Festivali'nin programında yer alan Sanal Hayatlar (Disconnect) 2 Ağustos'ta vizyona girecek. Yönetmenliğini 2006 yılında çektiği belgeselle Oscar adaylığı bulunan ve SUNDANCE gibi önemli organizasyonlardan ödüller elde eden Henry Alex Rubin'in yaptığı film, internet çağında bireylerin özellikle modern şehir hayatına sıkışan ve sanal iletişim yöntemleriyle daha da çıkmaza giren hayatlarını perdeye yansıtıyor.

    Sanal Hayatlar, üç farklı hikayenin ekseninde dönüyor. Alexander Skarsgård, Jason Bateman, Paula Patton, Frank GrilloHope Davis ve Andrea Riseborough gibi isimlerden oluşan kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film, önümüzdeki yıllarda birçok filme esin kaynağı olacak dijital hayata alışma sürecinde yaşanan zorluklara ilk kez bu denli yakından bakan bir film olma özelliği taşıyor.

    Filmin orjinal isminin de referans verdiği iletişim sorununu gerek evli çiftler, gerek ebeveynler ve çocukları arasında yaşananlar ile gözler önüne seren filmde, ayrıca yıllar önce yaşanmış bir hikayenin de benzeri aktarılan hikayeler arasında yer alıyor. Bir grup ergen gencin sosyal medya üzerinden başka bir arkadaşlarına tuzak kurmalarıyla yaşanan trajedi filmin dikkat çeken konuları arasında. Filmden bir başka detay da internetin karanlık tarafı ile ilgili. Sanal Hayatlar, internet üzerinden illegal yollarla çalıştırılan insanların hayatlarına da ışık tutuyor.

    Sanal Hayatlar Altyazılı Fragman

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top