Hesabım
    70'lerin Korkuları Özenle ve İtinayla Yeniden Çekilir!

    The Hills Have Eyes yeniden!..

    Yeniden yapım çağının gözdesi şüphesiz korku filmleri. Japon korku filmleri kadar popüler olan bir tür de, 70'lerin klasik yapımları. İçinden mizah geçmeyen, son derece sert ve tartışmalı yapımlar birer birer yeniden çekiliyor. Şimdi ise sıra, türün usta ismi Wes Craven'in 77 yılında çektiği The Hills Have Eyes'da. Fransız korku filmi Haute Tension yaratıcıları Gregory Levasseur ve Alexandre Aja ise proje için kiralandılar.

    Günümüzde özellikle Wrong Turn gibi yapımlarda etkisi hisedilen Hills, çölde kaybolan bir ailenin medeniyetle sorunları olan bir grup tarafından avlanmasını konu ediniyordu. Yapım İskoçya'da uzun zaman önce katledilen bir ailenin yaşadıklarından yola çıkılarak yazılmıştı.

    Filmle ilginç bir ayrıntı da, korku yönetmenleri arasında gizli bir rekabet başlatmasıdır. Filmde Jaws filminin döküntü bir afişi gözükür. Buna karşılık, Sam Raimi de Evil Dead filminde The Hills Have Eyes'ın eski bir afişine yer verir.

    Daha sonra ise karşılık olarak, Wes Craven yeni filminde Evil Dead'in yıpranmış bir afişine yer verecektir!

    Bu dikkat çekici rekabet bir yana, şüphesiz bu filmlerin hepsi çok iyidir. Peki yeniden yapımlar? İşte orası biraz karışık, haberiniz olsun istedik o kadar!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top