Hesabım
    Altyaz'nn Mays Says Bayilerde

    Altyaz, Mays kapana Wim Wenders'in nl dans Pina Bausch ansna gerekletirdii boyutlu Pina'y tayor...

    Derginin 'Vizyon' sayfalarnda dikkat eken dier konular, Kazuo Ishiguro'nun ayn adl klt romanndan Mark Romanek'in uyarlad kederli bilimkurgu Beni Asla Brakma (Never Let Me Go), Franois Ozon'un 70'lere uzanan kitsch komedisi Kadn sterse (Potiche), Sofia Coppola'nn Altn Aslan dll filmi Baka Bir Yerde (Somewhere) ve Koreli gen usta Kim Ji-woon'un intikam temal filmi eytan Grdm (I Saw the Devil). 'Vizyon' sayfalarnda syleiler de yer alyor: Selim Gne'ten Kar Beyaz, Tolga Karaelik'ten Gie Memuru ve Rza Kra'tan Kk Gnahlar.

    Derginin Mays saysnda, stanbul Film Festivali'nden adet ok zel sylei yer alyor: Claire Denis'nin filmleri iin yaptklar mziklerden hazrladklar konser turnesine stanbul'da balayan Tindersticks'in vokalisti Stuart A. Staples, Denis'yle alma yntemlerinden solo kariyerine, ok farkl konular anlatt. Son filmi Torino At ile Berlin'de Jri zel dl alan Macar ynetmen Bla Tarr ve mzik belgesellerinin Britanyal ustas Julien Temple da Altyaz'ya konutular.

    Altyaz'nn bu saysnda, Mays aynda dzenlenecek i Filmleri Festivali ve Documentarist'in programlar mercek altna alnrken, getiimiz ay hayatn kaybeden Amerikal ynetmen Sidney Lumet de en iyi filmlerinden Kpeklerin Gn (Dog Day Afternoon) ile anlyor. Derginin 'Dizi Film Kua' Friday Night Lights', 'Devre D' blm ise svireli sanat Pipilotti Rist'i konuk ediyor.

    Altyaz'nn 106. saysnn 'Eletiriler' sayfalarndaysa vizyonda ilgiyle karlanan Bizim Byk aresizliimiz, Kaybedenler Kulb, Limit Yok, Yaam ifresi, Atlkarnca filmlerinin yan sra, stanbul Film Festivali'nde izleyiciyle buluan Morg Grevlisi ve talya Sarslyor'un da eletiri yazlar okunabilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top