Hesabım
    Top Gun: Maverick, Karayip Korsanları'nın Rekorunu Kırdı!

    "Top Gun: Maverick" en iyi Anma Günü açılışına imza atarak Karayip Korsanları 3'ün rekorunu kırdı.

    Seyircilerden ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan "Top Gun: Maverick"in açılış haftasında kırdığı rekorlara bir yenisi daha eklendi. İlk hafta sonunda 124 milyon dolar kazanarak Tom Cruise'un kariyerinde 100 milyon dolar sınırının üstüne açılışa imza atan ilk film olan "Top Gun: Maverick" Anma Günü gişe rekorunu da kırdı.

    Filmin vizyon tarihi, stratejik bir şekilde Anma Günü'ne denk getirilmişti. Her yıl 30 Mayıs, ABD'de, savaşlarda hayatını kaybeden askerlerin anıldığı ulusal bir gün olmasının yanı sıra federal bir tatil. Tatil olması nedeniyle gişe için her zaman önemli olan bu özel günde en çok izlenen film, düne kadar "Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu" filmiydi.

    2000'li yılların en çok kazanan ve ikonik film serilerinden biri olan Karayip Korsanları'nın 3. filmi, 2007 yılında, Anma Günü'nü de içine alan ilk dört günlük açılışında 153 milyon dolar kazanarak rekora imza atmıştı. 

    Geçtiğimiz hafta sonu vizyona giren Paramount ve Skydance filmi "Top Gun: Maverick" dört günlük tatil açılışında 156 milyon dolar kazanarak, Disney'in ve Karayip Korsanların 15 yıl boyunca elinde tuttuğu bu rekorun yeni sahibi oldu. "Top Gun: Maverick" küresel gişede ise 282 milyon dolar hasılata imza attı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top