Hesabım
    Tom Hiddleston ve Willem Dafoe Aynı Projede Buluşuyor

    Hiddleston ve Dafoe, ünlü Everest dağcısı Tenzing Norgay'ın biyografisinde başrolleri paylaşacak.

    .

    "The King’s Speech", "The Power of the Dog" gibi filmlerle Oscar'a uzanan bağımsız yapım şirketi See-Saw Films 1953'te Sir Edmund Hillary ile birlikte Everest Dağı'nın zirvesine çıkan efsanevi Nepal-Hintli dağcı Tenzing Norgay'ın hayatını anlatan film için başrolleri belirledi.

    Variety'nin bildirdiğine göre "Tenzing" adlı filmde Tom Hiddleston Hillary'yi, Willem Dafoe ise İngiliz keşif lideri Albay John Hunt'ı canlandıracak. Dünyanın zirvesine çıkan ilk insanlardan biri olan Norgay'ı kimin canlandıracağını belirlemek için şu anda bir arayış sürüyor.

    "Tenzing" filmini, Tenzing'in ailesi aracılığıyla hikayesini anlatma haklarına sahip olan ve Sherpa topluluğuyla yakın bir ilişkisi olan, beğenilen film yapımcısı Jennifer Peedom (Solo, Sherpa) yönetecek.

    Peedom, uluslararası üne sahip uzun metrajlı belgeseller "Solo", "Sherpa" ve "Mountain" da dahil olmak üzere, destansı sinema manzaralarına karşı yaptığı sürükleyici, samimi portreleriyle tanınıyor.

    Projenin senaryosu Akademi Ödülü adayı Luke Davies (Lion, Beautiful Boy) tarafından yazıldı ve yapımcılığını See-Saw Films adına Liz Watts, Emile Sherman ve Iain Canning'in yanı sıra Jennifer Peedom ve Davies üstlendi. Film, Rocket Science'ın satışa başlamasıyla birlikte Cannes film pazarında alıcılarla buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top