Hesabım
    "Firebrand" Fragman: VIII. Henry Dramının Başrollerinde Jude Law ve Alicia Vikander Var!

    İngiltere Kralı VIII. Henry ve son eşi Katherine Parr'ı konu alan tarihi gerilim filmini Karim Ainouz yönetti.

    Roadside Attractions, başrollerinde Alicia Vikander ve Jude Law'un yer aldığı dönem gerilim filmi "Firebrand"ın fragmanını yayınladı.

    Kana bulanmış Tudor İngiltere'sinde, iki kez evlenen, başarılı ve eğitimli Katherine Parr (Vikander), zalim Kral VIII. Henry'nin (Law) altıncı eşi olmayı gönülsüzce kabul eder.

    Kralın kendinden önceki eşlerinin başlarının kesildiği ya da öldüğü göz önüne alındığında, onunla evlenmeye rıza göstermesi büyük bir kişisel risk taşımaktadır. Ancak Parr için asıl risk, Henry savaşa giderken kendisini Naip olarak atadığında ortaya çıkar.

    Saray mensupları, Parr'ın krallıkta kök salmış ve kendi güçlerine tehdit oluşturan radikal Protestan inançlarına sempati duyduğundan şüphelenerek, ona karşı planlar yapar. Bu süreçte giderek hastalanan ve paranoyaklaşan Kral da eşinin sadakati konusunda şüphe duymaya başlar.

    En ufak bir skandal fısıltısının bile çöküşüne yol açabileceğini bilen Katherine, hayatta kalma mücadelesi vermek için kendi planını devreye sokmak zorundadır.

    Brezilyalı yönetmen Karim Ainouz, Elizabeth Fremantle'ın çok satan tarihi romanından uyarlanan filmi yönetirken, senaryoyu Jessica Ashworth ve Henrietta Ashworth uyarladı.

    2023 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan film, geçtiğimiz ay İstanbul Film Festivali kapsamında gösterildi. Film Haziran'da ABD ve bazı ülkelerde vizyona girecek ancak Türkiye'de ne zaman vizyona gireceği henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top