Hesabım
    Sadık Ahmet Fragman: 2 Şubat'ta Sinemalarda!

    Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan film, yakında sinemalarda..

    Yunanistan’daki Batı Trakyalı Müslüman Türklerin demokratik hakları için yıllarca mücadele veren merhum Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filminin fragmanı yayınlandı.

    1947 yılında Gümülcine'de doğan ve tıp eğitimi aldıktan sonra Yunanistan'da yaşayan Batı Trakya Türklerinin birçok hakkının devlet tarafından hiçe sayılmasına karşı siyasi bir mücadele sürdüren Dr. Sadık Ahmet'in hikâyesi “Sadık Ahmet” filmiyle izleyiciyle buluşacak.

    Batı Trakyalı Müslüman Türk azınlığın efsanevi lideri Dr. Sadık Ahmet'in hayatı ve uğruna savaş verdiği mücadelenin etkileyici hikayesini beyaz perdeye taşıyan filmin başroünde Turgay Aydın, Nur Fettahoğlu, Erdal Beşikçioğlu yer alırken, kadroda ayrıca Ozan Akbaba, Renan Bilek, Erkan Can, Suzan Kardeş, Doğukan Güngör, Taner Rumeli ve Burak Satıbol gibi isimler yer alıyor.

    Senaryosunu Mert Dikmen’in kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Hakan Yonat'ın oturduğu filmin yapımcılığını Mahmut Cüneyt Göz, proje tasarımı ve kreatif yapımcılığını ise Muhammet Usta üstleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top