Hesabım
    "Kurak Günler"den Görkemli Açılış!

    9 - 11 Aralık hafta sonu gişe verileri açıklandı.

    Ay Yapım, Liman Film

    Emin Alper imzalı "Kurak Günler" geçtiğimiz Cuma günü vizyona girdi. Festivallerde aldığı ödüllerin yanı sıra, son günlerde Kültür Bakanlığı'nın filme verdiği desteği faiziyle geri istemesiyle de gündeme gelen filmin ilk hafta sonunda kaç izleyiciye ulaşacağı merakla bekleniyordu.

    Box Office Türkiye'nin verilerine göre "Kurak Günler" 9-11 Aralık hafta sonunda 51 bin 371 seyirci tarafından izlenerek açılışını yerli gişenin üçüncü sırasında gerçekleştirdi. Film böylece, ülkemizi Cannes Film Festivali'nde temsil eden filmler arasında en yüksek açılışa imza attı.

    Daha önce, Nuri Bilge Ceylan'ın 2013 tarihli "Kış Uykusu" filmi 43.5 bin seyirciyle, 2018 tarihli "Ahlat Ağacı" filmi 46.9 bin seyirciyle açılış yapmıştı. "Kurak Günler"in, "Ahlat Ağacı"nın yarısı kadar salonda gösterime girdiğini göz önüne aldığımızda filmin başarısı daha önemli hale geliyor.

    "Kış Uykusu" toplamda 304.8 bin seyirciyle ulaşarak 2014 yılının en çok izlenen 50. filmi olmuştu. "Ahlat Ağacı" ise toplam 246.8 bin seyirciyle yılın en çok izlenen 62. filmi olarak listelerde yer almıştı. "Kurak Günler" açılış seyirci sayısı itıbarıyla yılın en çok izlenen 79. filmi konumunda. Filmin vizyon yolculuğunu toplam kaç seyirciyle tamamlayacağı merakla bekleniyor.

    Yerli gişenin geri kalanına göz attığımızda, geçen haftanın lideri "Çakallarla Dans 6"nın 151 bin 318 seyirciyle ilk sıradaki yerini koruduğunu görüyoruz. İkinci sırada ise, 102 bin 963 haftanın yeni filmlerinden "Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu" var.

    Komedi filmi "Müjdemi İsterim" 43 bin 273 seyirciyle "Kurak Günler'in hemen arkasında, dördüncü sırada yer alıyor. İlk beşi tamamlayan film olan "Yunus Çocuk"un izleyici sayısı ise 39 bin 874.

    İşte 9 - 11 Aralık hafta sonunun en çok izlenen 10 filmi ve seyirci sayıları:

    Kaynak: Box Office Türkiye

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top