Hesabım
    Nikolaj Coster-Waldau'dan Yeni Tarihi Dram Dizisi: "King and Conqueror"

    Dizide "Game of Thrones" yıldızına James Norton (Happy Valley) eşlik edecek.

    HBO

    Eski “Game of Thrones” yıldızı Nikolaj Coster-Waldau ve “Happy Valley” dizisi ile tanınan James Norton, BBC One'ın yeni dönem draması “King and Conqueror”da başrolü üstlenmek üzere bir araya geliyor.

    Aynı zamanda dizinin yönetici yapımcılığını da yapacak olan ikili, sırasıyla 11. yüzyılın tarihi figürleri Normandiya Dükü William ve Wessex Kontu Harold'ı canlandıracak. Coster-Waldau ayrıca sekiz bölümden birini yönetmek için kamera arkasına da geçecek.

    Dizi, bir kıtanın geleceğini bin yıl boyunca belirleyen, kökleri onlarca yıl öncesine uzanan ve birbirine bağlı bir çift aile hanedanına uzanan, iki ülke ve azgın bir denizde iktidar için mücadele eden bir çatışmanın öyküsünü anlatıyor.

    Wessexli Harold ve Normandiyalı William, 1066'daki Hastings Muharebesi'nde karşılaşacak olan iki adamdı. Başlangıçta İngiliz tahtına dair hiçbir amacı olmayan bu iki müttefik, koşullar ve kişisel takıntılar yüzünden kendilerini tahtı ele geçirmek için bir savaşa sürüklenmiş halde bulurlar.

    Diziyi yaratan Michael Robert Johnson (“Sherlock Holmes”) aynı zamanda projenin baş yapımcılığını da üstleniyor. Çekimlerin 2024 yılında İzlanda'da başlaması planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top